Krémes csokis-túrós torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Békésüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
˝Piskóta˝
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
4g édesítőszer0 kcal
-
7 kcal
-
5g földimogyoró28 kcal
Gyümölcsös túrókrém
-
21g sovány túró20 kcal
-
17 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
Étcsokis mousse
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
19g habtejszín55 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
Fehércsokis mousse
-
14 kcal
-
45 kcal
-
17g tej9 kcal
-
17g víz0 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
19g habtejszín55 kcal
Tetejére
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
Összeállítás
Összesen
435
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
˝Piskóta˝
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
50g édesítőszer0 kcal
-
20g zabpehelyliszt81 kcal
-
60g földimogyoró340 kcal
Gyümölcsös túrókrém
-
250g sovány túró235 kcal
-
500g erdei gyümölcs mix205 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Étcsokis mousse
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
225g habtejszín657 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Fehércsokis mousse
-
171 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
200g tej112 kcal
-
200g víz0 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
225g habtejszín657 kcal
Tetejére
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összeállítás
Összesen
5250
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
˝Piskóta˝
-
9.3g tojásfehérje5 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
1.9g édesítőszer0 kcal
-
0.8g zabpehelyliszt3 kcal
-
2.3g földimogyoró13 kcal
Gyümölcsös túrókrém
-
9.7g sovány túró9 kcal
-
19.4g erdei gyümölcs mix8 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
Étcsokis mousse
-
5.8g étcsokoládé32 kcal
-
8.7g habtejszín25 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Fehércsokis mousse
-
1.7g vaníliás pudingpor7 kcal
-
3.9g fehér csokoládé21 kcal
-
7.7g tej4 kcal
-
7.7g víz0 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
8.7g habtejszín25 kcal
Tetejére
-
5.8g étcsokoládé32 kcal
-
1.9g habtejszín6 kcal
Összeállítás
Összesen
203
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
435
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.4 g
Zsír
-
Összesen 342.5 g
-
Telített zsírsav 185 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4620.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 1133 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 648 mg
-
Foszfor 1769 mg
-
Nátrium 895 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.1 g
-
Cukor 240 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 782.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1715 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 289 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 810 mg
-
Retinol - A vitamin: 1676 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 448 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1004 micro
Összesen
5250
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
˝Piskóta˝
-
6 db tojásfehérje
-
4 db tojássárgája
-
50 g édesítőszer
-
20 g zabpehelyliszt
Gyümölcsös túrókrém
-
250 g sovány túró
-
500 g erdei gyümölcs mix
Étcsokis mousse
-
225 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Fehércsokis mousse
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
100 g fehér csokoládé
-
2 dl tej
-
2 dl víz
-
1 csomag habfixáló
-
225 ml habtejszín
Tetejére
-
150 g étcsokoládé
-
50 ml habtejszín
Összeállítás
Elkészítés
˝Piskóta˝
- A sütőt előmelegítjük 155°C-ra. Egy edénybe a sütő aljára vizet teszünk, hogy gőz legyen sütés közben.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgáját az édesítővel és a lisztel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, mogyorót és hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéhez.
- Kivajazott tortaformában fél óra alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Gyümölcsös túrókrém
- A fagyasztott erdei gyümölcs-mixet egy teflonban puhára főzzük, majd belekeverjük a zselatinfixet (attól függ a mennyiség, hogy milyen híg lesz a gyümölcs), és félretesszük kihűlni.
- Ha a gyümölcs kihűlt, hozzákeverjük a túrót, igény esetén ízlés szerint édesítjük.
Étcsokis mousse
- Az étcsokit 2 evőkanál habtejszínben megolvasztjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A habtejszínt kemény habbá verjük (könnyebben megy, ha a tejszínt előtte egy órára fagyasztóba tesszük), majd hozzákeverjük a teljesen kihűlt olvasztott étcsokit és a fél csomag habfixálót. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
Fehércsokis mousse
- A vanília pudingot a vízben és a tejben 5 db édesítővel megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- A fehér csokit 2 evőkanál tejszínben megolvasztjuk, félretesszük kihűlni.
- A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a teljesen kihűlt vaníliapudingot, az olvasztott fehér csokit és a fél csomag habfixálót. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
Tetejére
- A tejszínben megolvasztjuk a csokit, és hagyjuk kihűlni, arra vigyázzunk, hogy az állaga folyós maradjon.
Összeállítás
- Ha a piskóta kihűlt, visszatesszük a kapcsos tortaforma oldalát. Rákenjük az erdei gyümölcsös túrókrémet, majd az étcsokis mousse-t, majd a fehér csokis mousset és a végén a tetejére olvasztott csokit.
- Pár órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 155 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24 cm
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2266
- Feltöltés dátuma: 2015. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Békésüti
10 recept
Szeretek kísérletezni a receptekkel, ezt a tortát először apukám szülinapjára készítettem, azóta a szülinapok állandó tagja, a család egyik kedvence. Én előző nap szoktam elkészíteni, hogy rendesen megszilárduljanak a krémek.