r
Nosalty Logó

Krémes csokis-túrós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Békésüti
Krémes csokis-túrós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

˝Piskóta˝

Gyümölcsös túrókrém

Étcsokis mousse

Fehércsokis mousse

Tetejére

Összeállítás

Összesen 435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

˝Piskóta˝

Gyümölcsös túrókrém

Étcsokis mousse

Fehércsokis mousse

Tetejére

Összeállítás

Összesen 5250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

˝Piskóta˝

Gyümölcsös túrókrém

Étcsokis mousse

Fehércsokis mousse

Tetejére

Összeállítás

Összesen 203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.4 g

Zsír

  • Összesen
    342.5 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4620.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1133 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    648 mg
  • Foszfor
    1769 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.1 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1715 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1676 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 5250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

˝Piskóta˝

Gyümölcsös túrókrém

Étcsokis mousse

Fehércsokis mousse

Tetejére

Összeállítás

Elkészítés

˝Piskóta˝

  1. A sütőt előmelegítjük 155°C-ra. Egy edénybe a sütő aljára vizet teszünk, hogy gőz legyen sütés közben.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját az édesítővel és a lisztel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, mogyorót és hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéhez.
  4. Kivajazott tortaformában fél óra alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Gyümölcsös túrókrém

  1. A fagyasztott erdei gyümölcs-mixet egy teflonban puhára főzzük, majd belekeverjük a zselatinfixet (attól függ a mennyiség, hogy milyen híg lesz a gyümölcs), és félretesszük kihűlni.
  2. Ha a gyümölcs kihűlt, hozzákeverjük a túrót, igény esetén ízlés szerint édesítjük.

Étcsokis mousse

  1. Az étcsokit 2 evőkanál habtejszínben megolvasztjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük (könnyebben megy, ha a tejszínt előtte egy órára fagyasztóba tesszük), majd hozzákeverjük a teljesen kihűlt olvasztott étcsokit és a fél csomag habfixálót. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

Fehércsokis mousse

  1. A vanília pudingot a vízben és a tejben 5 db édesítővel megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A fehér csokit 2 evőkanál tejszínben megolvasztjuk, félretesszük kihűlni.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a teljesen kihűlt vaníliapudingot, az olvasztott fehér csokit és a fél csomag habfixálót. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

Tetejére

  1. A tejszínben megolvasztjuk a csokit, és hagyjuk kihűlni, arra vigyázzunk, hogy az állaga folyós maradjon.

Összeállítás

  1. Ha a piskóta kihűlt, visszatesszük a kapcsos tortaforma oldalát. Rákenjük az erdei gyümölcsös túrókrémet, majd az étcsokis mousse-t, majd a fehér csokis mousset és a végén a tetejére olvasztott csokit.
  2. Pár órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24 cm
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2266
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Békésüti 10 recept

Szeretek kísérletezni a receptekkel, ezt a tortát először apukám szülinapjára készítettem, azóta a szülinapok állandó tagja, a család egyik kedvence. Én előző nap szoktam elkészíteni, hogy rendesen megszilárduljanak a krémek.

Hozzávalók

˝Piskóta˝

Gyümölcsös túrókrém

Étcsokis mousse

Fehércsokis mousse

Tetejére

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...