Krémes brownie szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
27g cukor103 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
8 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Krém
-
57 kcal
-
133g tej75 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
6 kcal
-
4 kcal
Díszítés
-
50g habtejszín146 kcal
-
8g cukorgyöngy32 kcal
Összesen
1282
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
46 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krém
-
343 kcal
-
800g tej448 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
23 kcal
Díszítés
-
300g habtejszín876 kcal
-
50g cukorgyöngy194 kcal
Összesen
7687
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
7.9g étcsokoládé43 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
-
7.9g vaj57 kcal
-
8.7g tojás11 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
5.9g finomliszt22 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
Krém
-
3.5g tejszínízű pudingpor14 kcal
-
31.5g tej18 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
3.9g étcsokoládé22 kcal
-
3.9g fehér csokoládé21 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Díszítés
-
11.8g habtejszín35 kcal
-
2g cukorgyöngy8 kcal
Összesen
306
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 78.3 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1153.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.1 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 490 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 481 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
1282
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.2 g
Zsír
-
Összesen 469.6 g
-
Telített zsírsav 281 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1657 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6920.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 2164 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 687 mg
-
Foszfor 2412 mg
-
Nátrium 1461 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 780.5 g
-
Cukor 525 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 410.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2940 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 717 mg
-
Retinol - A vitamin: 2885 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 669 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1105 micro
Összesen
7687
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
20 dkg étcsokoládé
-
20 dkg vaj
-
4 db tojás
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
15 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
Krém
-
2 tasak tejszínízű pudingpor
-
8 dl tej
-
6 ek cukor
-
10 dkg étcsokoládé
-
10 dkg fehér csokoládé
-
6 dkg vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Díszítés
-
3 dl habtejszín
-
5 ek cukorgyöngy
Elkészítés
Tészta
- A pudingot a szokásos módon elkészítjük, belekavarjuk a vajat, ha elolvadt, két részre osztjuk.
- Az egyikbe beletördeljük a fehér csokit, a másikba a barnát. A barna csokisba beleszitáljuk az 1 ek kakaóport. Időnként belekavarunk, és hagyjuk kihűlni.
- Ezalatt elkészítjük a tésztát. A vajat gőz felett megolvasztjuk, amikor elolvadt, lezárjuk a lángot, beletesszük a tördelt csokoládét. Kettőt-hármat kavarunk rajta, majd levesszük a gőzről, és addig kavarjuk, amíg a csoki teljesen felolvad. Langyosra hűtjük.
- A sütőt begyújtjuk.
- Ezalatt a tojások fehérjét a fele mennyiségű cukorral kemény habbá verjük.
- Ugyanazzal a habverővel a tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajas-csokis masszát, elkavarjuk, majd a sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet, és simára dolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (25x35), elsimítjuk, és 180-200 fokon megsütjük.
- A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd hosszában félbevágjuk, mindét darabot vízszintesen is elvágjuk. Tehát 4 lapot kapunk (12.5 cm széles és 35 cm hosszú).
- Az alsó lapra rákenjük a barna csokis krémet, rátesszük a második lapot, erre jön a fehér krém, a harmadik lap, barna krém és a negyedik lap. A fehér krémből hagyhatunk a tetejére díszíteni.
- Fogyasztásig hűtőben tartjuk. Tetszőleges szeletekre vágjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 131
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 11756
- Feltöltés dátuma: 2016. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Gyakran készítem ezt a sütit, legtöbbször nem osztom el a krémet, és csak fehér krémmel töltöm, úgy még mutatósabb, mert így nem nagyon látszik a barna krém, de erről volt fotóm, így ezt küldöm be. Az unokák kérésére tettem tejszínhabot a tetejére, és cukorgyönggyel szórtam. Nagyon fontos, hogy a csokit a felolvadt vajba tegyük, és vegyük is le mindjárt a gőzről, így soha nem kapja össze a csokit. A brownie-ba nem szoktam sütőport tenni, ennél viszont fontos, hogy felnőjön, mert csak így tudjuk vízszintesen is elvágni. Ebben az esetben teljesen megsütjük, mint a piskótát (tűpróba).