Krémes barackos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
18g tojás23 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
6 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
17g tej9 kcal
Töltelék
Összesen
683
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
110g tojás138 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g tej56 kcal
Töltelék
-
1400g barackbefőtt756 kcal
-
200g víz0 kcal
-
343 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
48g tejszínhab por244 kcal
-
150g tej84 kcal
Összesen
4093
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
4.1g tojás5 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
3.8g tej2 kcal
Töltelék
-
52.8g barackbefőtt29 kcal
-
7.5g víz0 kcal
-
3.4g tejszínízű pudingpor13 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
1.8g tejszínhab por9 kcal
-
5.7g tej3 kcal
Összesen
154
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 628.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.9 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 256.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 172 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
683
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.3 g
Zsír
-
Összesen 151.8 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3769 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 908 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1207 mg
-
Nátrium 1392 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 653.2 g
-
Cukor 385 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1538.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1433 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 393 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 2702 micro
-
β-crypt 1034 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1381 micro
Összesen
4093
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2 db tojás
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
0.5 csomag sütőpor
-
4 csepp citromlé
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 dl tej
Töltelék
-
2 dl víz
-
2 tasak tejszínízű pudingpor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
5 dkg vaj
-
1.5 dl tej
Elkészítés
Tészta
- Az egész tojásokat a cukorral, vaníliával habosra kavarjuk, hozzáadunk 2 ek lisztet, majd a puha vajat.
- Amikor szép sima a massza, belekavarjuk a többi lisztet, sütőport, a pár csepp citromlével felfuttatott bikarbonát, a tejet és a citromhéjat.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk, előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).
- A barackkompótot leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni, a levét főni tesszük.
- 2 dl vízzel a pudingport és a cukrot simára kavarjuk, a barackléhez adjuk, és besűrítjük. Ha szükséges, citromlével ízesítjük.
- Belekavarjuk a vajat, és hagyjuk kihűlni.
- A megsült tésztát keresztben félbevágjuk, vékonyan megkenjük pudinggal, rárakjuk a felszeletelt barackot, rásimítjuk a maradék pudingot.
- A felvert és behűtött tejszínhab egy részét rákenjük, ráhelyezzük a másik tésztalapot, majd a maradék tejszínhabbal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26x36
- Sütés ideje: 16 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9840
- Feltöltés dátuma: 2014. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
A két üveg kompótnak csak 6 dl leve volt, ezért pótoltam még 2 dl vízzel, és ízesítettem citromlével a pudingnál. Víz helyett használhatunk más gyümölcslevet, vagy veszünk még egy üveg barackkompótot, hogy finomabb legyen.