r
Nosalty Logó

Kozáksapka Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Kozáksapka Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az oldalára

Hozzávalók a tetejére

Összesen 749 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az oldalára

Hozzávalók a tetejére

Összesen 8970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az oldalára

Hozzávalók a tetejére

Összesen 365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 749 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.5 g

Zsír

  • Összesen
    507.1 g
  • Telített zsírsav
    324 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5152.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    837 mg
  • Foszfor
    2218 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1049.7 g
  • Cukor
    752 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2938 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1844 micro
Összesen 8970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az oldalára

Hozzávalók a tetejére

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Habosra keverjük a 7 tojássárgáját a 30 dkg kristálycukorral.
  2. Hozzáadjuk a liszthez a szódabikarbónát és a kakaóport.
  3. Felverjük keményre a tojásfehérjét, majd óvatosan a lisztes keverékhez keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  4. A tepsit vajjal bekenjük, majd liszttel megszórjuk, hogy ne ragadjon hozzá a sütink. Közben bekapcsoljuk a sütőt nagy lángra.
  5. Beleöntjük a tésztát a kivajazott tepsibe, s 5 percre a gázsütő 6-os fokozatán sütjük, majd pedig levesszük 3-as fokozatra, s még 30 percig sütjük a süteményt. Ajánlatos félidőben a tepsit kivenni, és a tepsi belső oldalát rakni kívülre, hogy egyformán átsüljön a süteményünk.

Hozzávalók a krémhez

  1. Amíg sül a süteményünk, elkészítjük a krémet. Egy lábosba beleöntjük a tejet, rászórjuk a lisztet, és állandó keverés mellett (én habverővel kevertem, hogy csomómentes legyen) jó 15 percig keverjük, amíg jól besűrűsödik.
  2. Akkor félrehúzzuk a lábost, s kihűtjük.
  3. Egy másik tálba belerakjuk az olvasztott vajat, s jól összekeverjük a cukorral, majd a kettőt összekeverjük, s hűtőbe rakjuk.
  4. Ha langyosra hűlt a sütink, akkor kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Utána minden db-ot kettévágunk, s rárakunk kb. 1 teáskanálnyi krémet, majd összeragasztjuk.

Hozzávalók az oldalára

  1. Ha mindet összeragasztottuk, akkor összekeverjük az olvasztott vajat, cukrot, kakaóport, a citrom levét villával, s ezzel bekenjük az oldalát.
  2. Egy másik tányérba beleszórjuk a kókuszreszeléket, s belehempergetjük a sütik oldalát, majd tálra rendezzük.

Hozzávalók a tetejére

  1. Amikor ezzel is elkészültünk, akkor a 2 db táblacsokit összetörjük, és az étolajjal egy bögrébe rakjuk, majd mikró közepes fokozatán kicsit felmelegítjük.
  2. Villával jól összekeverjük, s evőkanál segítségével minden egyes db tészta tetejére rakunk a csokimázból.
  3. Ezután hűtőbe rakjuk pár órára... Én mindig előző este elkészítem, s másnap esszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2792
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 03.

Ajánló

A megsült tészta kb. feléből pogácsaszaggatóval kiszaggattam 9 db-ot, majd a másik felét pedig felkockáztam, hogy ne maradjon ki annyi tészta. Ebből 12 db lett. Majd amikor már mindennel elkészültem, megtöltöttem kívül-belül a tésztákat, akkor a fent maradt tésztadarabokat összekockáztam, egy kisebb tálba rendeztem, majd erre raktam a fent maradt krémet, csokimázat, s erre szórtam a maradék kókuszreszeléket. Így nem kellett semmit kidobni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom és nagyon mutatós ez a sütemény.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az oldalára

Hozzávalók a tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...