Kozáksapka-golyó
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Asszonyka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
17g finomliszt62 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5 kcal
-
17g cukor66 kcal
-
8g feketekávé1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
20g tej11 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
21 kcal
-
10g kókuszreszelék66 kcal
Összesen
406
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
170g finomliszt619 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
46 kcal
-
170g cukor658 kcal
-
80g feketekávé7 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
200g tej112 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
Összesen
4053
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
12.8g finomliszt47 kcal
-
20.8g tojás26 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
12.8g cukor50 kcal
-
6g feketekávé1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
15.1g tej8 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
-
15.1g étcsokoládé83 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
7.6g kókuszreszelék50 kcal
Összesen
307
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
406
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.7 g
Zsír
-
Összesen 183 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 916 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3437.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 562 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 621 mg
-
Foszfor 1476 mg
-
Nátrium 550 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 538.9 g
-
Cukor 323 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 293.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 759 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1325 micro
Összesen
4053
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
170 g finomliszt
-
5 db tojás
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
170 g cukor
-
80 ml feketekávé
-
2 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 csipet só
Krém
-
2 dl tej
-
2 púpozott ek finomliszt
-
2 púpozott ek porcukor
-
3 csepp vanília kivonat
Összeállítás
-
200 g étcsokoládé
-
3 ek napraforgó olaj
-
100 g kókuszreszelék
Elkészítés
Piskóta
- Válasszuk szét a tojássárgákat a fehérjéktől. A fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot.
- Keverjük össze a tojássárgákat a cukorral, kávéval, vaníliával, majd szitáljuk bele a kakaóporos, sütőporos lisztet. Keverjük simára.
- Óvatosan forgassuk bele a tojáshabot egy spatula segítségével.
- Egy olajjal kikent, liszttel megszórt tepsiben, 160 fokos, előmelegített sütőben süssük tűpróbáig. (Az én tepsim 20x40 cm-es volt, de a tepsi mérete bizonyos határok között mindegy, úgyis összemorzsoljuk a piskótát.)
Krém
- A tejet és a lisztet keverjük csomómentesre. Cseppentsünk bele pár csepp vaníliakivonatot.
- Alacsony lángon sűrítsük be, majd ha kellően sűrű, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a porcukrot.
- Hagyjuk kihűlni.
Összeállítás
- Egy keverőtálban morzsoljuk szét a piskótát.
- Adjunk hozzá annyi krémet, amennyitől éppen jól formázható lesz. Ne legyen túl nedves! Gyúrjunk homogén masszát belőle. (Ha a krém nem volna elég a gyúrhatósághoz, egy kis olvasztott vajat/margarint adhatunk hozzá.)
- Formáljunk golyókat a masszából. Tegyük őket legalább fél órára hűtőbe.
- Egy magasabb falú edényben (pl. üvegpohárban) tegyük az apróra tördelt csokoládét kb. 20 másodpercre a mikróba, magas fokozatra. Ha nem olvadt meg, tegyük még 10-10 másodpercekre vissza. Azért kell ilyen gyakran ellenőrizni, mert a csokiban lévő kakaóvaj könnyen megég. Ha már úgy kb. 80%-ban megolvad, vegyük ki, és keverjük addig, míg a maradék csoki is megolvad. Adjunk hozzá annyi olajat, hogy kellően híg legyen ahhoz, hogy a golyókat belemártsuk.
- Szúrjunk egy golyót hurkapálcára, majd mártsuk a csokiba. Hagyjuk kissé lecsöpögni, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel. Állítsuk pohárba, vagy szúrjuk hungarocellbe, míg megdermed. Tehetjük hűtőbe is, a hűtőből frissen kivéve kellemesen roppanós lesz a csoki a külsején, míg szobahőmérsékleten kissé meglágyul.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5561
- Feltöltés dátuma: 2018. március 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Asszonyka
2 recept
A legpraktikusabb a kozáksapka kiszaggatásakor keletkező maradék piskótából és egy kevés krémből készíteni, de önálló sütiként is ütős. :) Ezekkel a mennyiségekkel kb. 30 db lesz belőle.