r
Nosalty Logó

Kozáksapka-golyó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Asszonyka
Kozáksapka-golyó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 406 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 4053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 406 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    183 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3437.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.9 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1325 micro
Összesen 4053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. Válasszuk szét a tojássárgákat a fehérjéktől. A fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot.
  2. Keverjük össze a tojássárgákat a cukorral, kávéval, vaníliával, majd szitáljuk bele a kakaóporos, sütőporos lisztet. Keverjük simára.
  3. Óvatosan forgassuk bele a tojáshabot egy spatula segítségével.
  4. Egy olajjal kikent, liszttel megszórt tepsiben, 160 fokos, előmelegített sütőben süssük tűpróbáig. (Az én tepsim 20x40 cm-es volt, de a tepsi mérete bizonyos határok között mindegy, úgyis összemorzsoljuk a piskótát.)

Krém

  1. A tejet és a lisztet keverjük csomómentesre. Cseppentsünk bele pár csepp vaníliakivonatot.
  2. Alacsony lángon sűrítsük be, majd ha kellően sűrű, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a porcukrot.
  3. Hagyjuk kihűlni.

Összeállítás

  1. Egy keverőtálban morzsoljuk szét a piskótát.
  2. Adjunk hozzá annyi krémet, amennyitől éppen jól formázható lesz. Ne legyen túl nedves! Gyúrjunk homogén masszát belőle. (Ha a krém nem volna elég a gyúrhatósághoz, egy kis olvasztott vajat/margarint adhatunk hozzá.)
  3. Formáljunk golyókat a masszából. Tegyük őket legalább fél órára hűtőbe.
  4. Egy magasabb falú edényben (pl. üvegpohárban) tegyük az apróra tördelt csokoládét kb. 20 másodpercre a mikróba, magas fokozatra. Ha nem olvadt meg, tegyük még 10-10 másodpercekre vissza. Azért kell ilyen gyakran ellenőrizni, mert a csokiban lévő kakaóvaj könnyen megég. Ha már úgy kb. 80%-ban megolvad, vegyük ki, és keverjük addig, míg a maradék csoki is megolvad. Adjunk hozzá annyi olajat, hogy kellően híg legyen ahhoz, hogy a golyókat belemártsuk.
  5. Szúrjunk egy golyót hurkapálcára, majd mártsuk a csokiba. Hagyjuk kissé lecsöpögni, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel. Állítsuk pohárba, vagy szúrjuk hungarocellbe, míg megdermed. Tehetjük hűtőbe is, a hűtőből frissen kivéve kellemesen roppanós lesz a csoki a külsején, míg szobahőmérsékleten kissé meglágyul.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5561
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Asszonyka 2 recept

A legpraktikusabb a kozáksapka kiszaggatásakor keletkező maradék piskótából és egy kevés krémből készíteni, de önálló sütiként is ütős. :) Ezekkel a mennyiségekkel kb. 30 db lesz belőle.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk