Kozák sapka Klaudiától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 28% Zsír
A sima piskótához
-
17g tojás21 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
5g finomliszt16 kcal
A kakaós piskótához
-
17g tojás21 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
2 kcal
A krémhez
A mázhoz és a szóráshoz
-
10g tortabevonó55 kcal
-
10g kókuszreszelék66 kcal
Összesen
541
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 28% Zsír
A sima piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
A kakaós piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
23 kcal
A krémhez
-
400g tej224 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
229 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
100g porcukor387 kcal
A mázhoz és a szóráshoz
-
100g tortabevonó546 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
Összesen
5403
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 28% Zsír
A sima piskótához
-
10g tojás13 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
A kakaós piskótához
-
10g tojás13 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A krémhez
-
24.3g tej14 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
3.6g étkezési keményítő14 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
15.2g vaj109 kcal
-
6.1g porcukor24 kcal
A mázhoz és a szóráshoz
-
6.1g tortabevonó33 kcal
-
6.1g kókuszreszelék40 kcal
Összesen
329
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
541
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.2 g
Zsír
-
Összesen 336.3 g
-
Telített zsírsav 216 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1626 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3235.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 789 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 344 mg
-
Foszfor 1209 mg
-
Nátrium 713 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 540.8 g
-
Cukor 392 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 279.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2177 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 932 mg
-
Retinol - A vitamin: 2142 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 421 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1509 micro
Összesen
5403
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
329
kcal
Hozzávalók
A sima piskótához
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
3 evőkanál finomliszt
A kakaós piskótához
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
4 dl tej
-
15 dkg cukor
-
4 evőkanál étkezési keményítő
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg porcukor
A mázhoz és a szóráshoz
-
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A sima piskótához
- A szokásos módon egyszerű sárga piskótát sütünk. Szétválasztjuk a tojásokat, robotgéppel kemény habbá verjük a tojások fehérjét, a vége felé egyesével adagoljuk hozzá a cukrot, simára keverjük, míg teljesen megkeményedik a hab, ekkor kerül hozzá a sárgája, rövid keverés, és jöhet a liszt, melyet már fakanállal dolozunk bele nagyon óvatosan.
- Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük (tűpróba ajánlatos).
- Kakaós piskótát is a fenti eljárás szerint készítjük.
- A krémhez az étkezési keményítőt csomómentesre keverjük pici tejjel (melyeta 4dl-ből veszünk el), majd a maradék tejet felforraljuk a cukorral, és állandó keverés mellettaz előzőleg elkevert keményítővel sűrűre főzzük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. A porcukrot habosra keverjük a vajjal, és a már kihűlt krémhez adjuk.
- A piskótákat kiszaggatjuk (2,5cm átmérőjű szaggatót használtam).
- A piskótatallérokat krémmel összeregasztjuk (legalább egy ujjnyi vastagságú legyen a krém), majd a tallérok széleit is nagyon vékonyan bevonjuk a krémmel, kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére olvasztott csoki kerül.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x37x3
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 506
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 68859
- Feltöltés dátuma: 2012. november 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Kiváló vendégváró sütemény. Nagyon nagy hátránya, hogy pillanatok alatt elfogy.:)