Körtés túróval töltött kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
Kelt tészta
-
270 kcal
-
20g dupla tejszín96 kcal
-
20g író8 kcal
-
12g vaj86 kcal
-
4 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
10g gyümölcscukor37 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
Túrós töltelék
Összesen
690
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
Kelt tészta
-
400g tönkölybúza liszt1352 kcal
-
100g dupla tejszín479 kcal
-
100g író40 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
50g gyümölcscukor184 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Túrós töltelék
Összesen
3453
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
Kelt tészta
-
27.7g tönkölybúza liszt93 kcal
-
6.9g dupla tejszín33 kcal
-
6.9g író3 kcal
-
4.1g vaj30 kcal
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
3.5g gyümölcscukor13 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
Túrós töltelék
-
20.7g tehéntúró30 kcal
-
18g körte9 kcal
-
2.8g gyümölcscukor10 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
1.7g búzadara6 kcal
-
1.5g mazsola5 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
Összesen
237
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1112.4 g
-
Cink 159 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 124 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 503 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 125.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 15 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 72 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
690
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.8 g
Zsír
-
Összesen 137.9 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5562.2 g
-
Cink 797 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 557 mg
-
Vas 620 mg
-
Magnézium 622 mg
-
Foszfor 2515 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 33 mg
-
Mangán 36 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 467.2 g
-
Cukor 166 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 625.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 77 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 361 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 417 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1005 micro
Összesen
3453
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.7 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
Kelt tészta
-
40 dkg tönkölybúza liszt
-
1 dl dupla tejszín
-
1 dl író
-
6 dkg vaj
-
2 dkg friss élesztő
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
5 dkg gyümölcscukor
-
1 db tojássárgája
Túrós töltelék
-
30 dkg tehéntúró
-
4 dkg gyümölcscukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
2 evőkanál búzadara
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés
Kelt tészta
- A tejszínt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk a friss élesztőt, és felfuttatjuk.
- A dagasztógépbe öntjük a megkelesztett élesztőt, az írót, a szobahőmérsékletű vajat, a tojássárgáját, a citrom levét és reszelt héját, a cukrot, a lisztet és egy csipet sót. 10 perc alatt ruganyos, fényes tésztát dagasztunk belőle, amit egy óra alatt langyos helyen a duplájára kelesztünk.
- A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. 50x25 cm-es téglalappá nyújtjuk.
- A tésztán eloszlatjuk a gyümölcsös túrót, és hosszában a két szélét összenyomjuk. Középen tenyerünk élével a töltelék közepénél két irányba szétnyomjuk a tölteléket úgy, hogy a közepén csak tészta maradjon. Itt hosszában kettévágjuk a tésztát, és maga körül csavarva összefonjuk.
- Szilikon kuglófformába fektetjük a fonatot, és két végét összecsípjük vagy hajtogatjuk.
- A maradék tojásfehérjével megkenjük a kalácsot, és addig kelesztjük, míg a sütő előmelegszik 180 fokra. Alul-felül sütésen 45-50 perc alatt megsütjük.
Túrós töltelék
- A túrót a cukorral, a citrommal, vaníliával, mazsolával és a búzadarával összekeverjük.
- A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, és kisebb kockákra vágjuk, melyeket a túróba keverünk, majd megtöltjük vele a tésztát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26x26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1627
- Feltöltés dátuma: 2014. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Évi néni
1830 recept
Valahol láttam így elkészíteni a fonott kalácsot, és azonnal megkívántam. Nem is vártam sokáig, hanem elszaladtam a piacra házi túróért, miközben már kelt is a tészta.