Korona torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
29 kcal
-
50g ananászlé27 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
8g ananász2 kcal
A díszítéshez
-
17g csokoládé91 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
5g cukorgyöngy19 kcal
Összesen
446
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
24g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
300g ananászlé159 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
50g ananász13 kcal
A díszítéshez
-
100g csokoládé546 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
30g cukorgyöngy116 kcal
Összesen
2673
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
14.4g tojás18 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
2.1g víz0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
26.1g ananászlé14 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
-
26.1g habtejszín76 kcal
-
4.4g ananász1 kcal
A díszítéshez
-
8.7g csokoládé48 kcal
-
4.4g étcsokoládé24 kcal
-
2.6g cukorgyöngy10 kcal
Összesen
233
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 102.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
446
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 154.3 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 885 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2549.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 571 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 1058 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287 g
-
Cukor 178 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 616.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1073 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 493 mg
-
Retinol - A vitamin: 1054 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 785 micro
Összesen
2673
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
3 ek víz
-
1 kk sütőpor
-
3 evőkanál finomliszt
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl ananászlé
-
1 csomag habfixáló
-
3 dl habtejszín
-
5 dkg ananász
A díszítéshez
-
10 dkg csokoládé
-
3 ek cukorgyöngy
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóiból készítünk egy piskótát.
- Míg a tészta sül, addig megfőzzük a pudingot az ananászlével.
- A tésztát kettévágjuk, és így "üresen" kivágjuk a koronát (nem bonyolítottam, csak a tetejéből vágtam ki két háromszöget).
- Felverjük a tejszínt a habfix-szel, majd apránként beledolgozzuk a már kihűlt pudingot és az ananászdarabkákat. Ha nem elég édes a krém, adjunk hozzá porcukrot.
- A tésztát betöltjük a krém háromnegyedével, majd a maradékkal bevonjuk a tetejét (én az oldalát szándékosan nem kentem be). Lehetőleg egyenletesen szétszórjuk rajta a cukorgyöngyöket, majd hogy igazán koronaszerű legyen, a csokigolyókkal helyettesítjük a drágaköveket.
- A torta megy a hűtőbe, míg elkészül a csokiból a dekoráció az oldalára.
- A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd várunk picit, hogy ne legyen nagyon folyós.
- Ezután veszünk egy zacskót és sütőpapírt vagy alufóliát, a fóliát kb. 5 centis csíkokra vágjuk, és egy tálcára rakjuk. A zacskóba beletöltjük a folyékony csokit, és kilyukasztjuk a zacskó csücskét (minél kisebb a lyuk, annál szebb a végeredmény). A csokit vékony csíkokban csorgatjuk a fóliára előbb függőleges, majd vízszintes irányba, hogy rácsos legyen.
- Ha kész, megy a hűtőbe dermedni, majd a torta oldalához nyomjuk finoman fóliával együtt a csokirácsot, és finoman lehúzzuk a csokiról a fóliát.
- A kisebb részeknél letörjük még a fólián hagyva a csokit, ahova kell, megtoldjuk, a lényeg, hogy a fólia utolsóként kerüljön le, így marad szépen egyben a csoki.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2311
- Feltöltés dátuma: 2013. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Gyors szülinapi torta kellett, de látványos, sajna csak erre volt időm, de nagyon tetszett a kis hercegnőnknek, és a vendégek sem panaszkodtak.