r
Nosalty Logó

Korona torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Korona torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 446 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2673 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 233 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 446 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    154.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2549.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 2673 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból készítünk egy piskótát.
  2. Míg a tészta sül, addig megfőzzük a pudingot az ananászlével.
  3. A tésztát kettévágjuk, és így "üresen" kivágjuk a koronát (nem bonyolítottam, csak a tetejéből vágtam ki két háromszöget).
  4. Felverjük a tejszínt a habfix-szel, majd apránként beledolgozzuk a már kihűlt pudingot és az ananászdarabkákat. Ha nem elég édes a krém, adjunk hozzá porcukrot.
  5. A tésztát betöltjük a krém háromnegyedével, majd a maradékkal bevonjuk a tetejét (én az oldalát szándékosan nem kentem be). Lehetőleg egyenletesen szétszórjuk rajta a cukorgyöngyöket, majd hogy igazán koronaszerű legyen, a csokigolyókkal helyettesítjük a drágaköveket.
  6. A torta megy a hűtőbe, míg elkészül a csokiból a dekoráció az oldalára.
  7. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd várunk picit, hogy ne legyen nagyon folyós.
  8. Ezután veszünk egy zacskót és sütőpapírt vagy alufóliát, a fóliát kb. 5 centis csíkokra vágjuk, és egy tálcára rakjuk. A zacskóba beletöltjük a folyékony csokit, és kilyukasztjuk a zacskó csücskét (minél kisebb a lyuk, annál szebb a végeredmény). A csokit vékony csíkokban csorgatjuk a fóliára előbb függőleges, majd vízszintes irányba, hogy rácsos legyen.
  9. Ha kész, megy a hűtőbe dermedni, majd a torta oldalához nyomjuk finoman fóliával együtt a csokirácsot, és finoman lehúzzuk a csokiról a fóliát.
  10. A kisebb részeknél letörjük még a fólián hagyva a csokit, ahova kell, megtoldjuk, a lényeg, hogy a fólia utolsóként kerüljön le, így marad szépen egyben a csoki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2311
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors szülinapi torta kellett, de látványos, sajna csak erre volt időm, de nagyon tetszett a kis hercegnőnknek, és a vendégek sem panaszkodtak.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...