Konnektor torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
73g tojás92 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
4 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A kakaós krémhez
-
42g habtejszín122 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
48 kcal
-
58g margarin418 kcal
A narancsos krémhez
-
50g narancslé24 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
29 kcal
-
8g krémsajt21 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
A tetejére
-
67g cukorfondant231 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1365
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
23 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A kakaós krémhez
-
250g habtejszín730 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
125g cukrozatlan kakaópor285 kcal
-
350g margarin2510 kcal
A narancsos krémhez
-
300g narancslé141 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
171 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A tetejére
-
400g cukorfondant1384 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
8179
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
16.8g tojás21 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A kakaós krémhez
-
9.5g habtejszín28 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
4.8g cukrozatlan kakaópor11 kcal
-
13.3g margarin96 kcal
A narancsos krémhez
-
11.4g narancslé5 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor7 kcal
-
1.9g krémsajt5 kcal
-
7.6g habtejszín22 kcal
A tetejére
-
15.2g cukorfondant53 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
313
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 81.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1391.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 371 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.5 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 154.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 795 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 757 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
1365
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 125 g
Zsír
-
Összesen 489.9 g
-
Telített zsírsav 163 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 197 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 98 g
-
Koleszterin 1940 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8351.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 1654 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 823 mg
-
Foszfor 3411 mg
-
Nátrium 2227 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 902.8 g
-
Cukor 689 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 926.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4770 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 421 micro
-
K vitamin: 343 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 1302 mg
-
Retinol - A vitamin: 4541 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2492 micro
-
β-crypt 479 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2363 micro
Összesen
8179
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
313
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
7 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A kakaós krémhez
-
2.5 dl habtejszín
-
25 dkg cukor
-
12.5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
35 dkg margarin
A narancsos krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
50 g krémsajt
A tetejére
-
40 dkg cukorfondant
-
10 csepp ételfesték
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótánkat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatosan adagolva belekeverjük a cukrot is. Amint elolvadt a cukor, mehetnek bele egyenként a tojások sárgái is, és végül óvatosan hozzákeverjük a lisztes-sütőporos-kakaós keveréket. Téglalap alakú tepsibe sütjük és csak az aljára tegyünk sütőpapírt, hogy tudjon emelkedni a piskótánk.
- Kakaós krém: a tejszínt a cukorral felforraljuk és 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a kakaóport is, és amikor sima a krémünk, lehúzzuk a tűzről és a margarin 1/3-át is beletesszük. Kihűtjük, és a habosra kevert maradék margarinnal robotgép segítségével jól átkeverjük. Egynemű krémet kapjunk.
- Narancsos krém: a narancslevet feltesszük melegedni és felfőzzük a pudingporral. Ha kihűlt kicsit, mehet bele a reszelt narancs héja, és robotgéppel belekeverjük a krémsajtot és a felvert tejszínt.
- Torta összeállítása: a kihűlt piskótát körbeszélezzük. Hosszanti irányban kettévágjuk a piskótát, majd az így kapott téglalapokat két lappá vágjuk. 4 téglalapunk legyen. A kakaós krémből annyit tegyünk félre, hogy a végén tudjuk vékonyan megkenni a tortánkat, hogy a fondant tapadjon. A maradékot két felé vesszük. 1. lap, rá egy adag kakaós krém, 2. lap, rá a narancsos krém. 3. lap rá a másik adag kakaós krém, és az végül az utolsó lapunk. A félretett kakaós krémünkkel kenjük át a tortát. (Én egy éjszakát hűtöttem a díszítés előtt.) A lyukakhoz a tetejére kis fűszertartó fedelét használtam sablonként.
- Díszítés: fondanttal vonjuk be a tortát. A kapcsolót érdemes akár napokkal előtte meggyurmázni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9755
- Feltöltés dátuma: 2012. október 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez a torta egy villanyszerelőnek készült. A formát a neten találtam a desszert.eu oldalon. Szintén a neten találtam egy tortadíszítős fórumot, nagyon jók az ötletek. A krémeket máshol böngésztem. A kakaós krém Geleva érdeme (nosztalgia tátracsúcs)-köszi érte!! A narancsos krém AzEsztertől származik (narancskrémes brownie torta)- köszönöm!