r
Nosalty Logó

Konnektor torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Konnektor torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A kakaós krémhez

A narancsos krémhez

A tetejére

Összesen 1365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A kakaós krémhez

A narancsos krémhez

A tetejére

Összesen 8179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A kakaós krémhez

A narancsos krémhez

A tetejére

Összesen 313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1391.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    757 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 1365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    489.9 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8351.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1654 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    823 mg
  • Foszfor
    3411 mg
  • Nátrium
    2227 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    902.8 g
  • Cukor
    689 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    926.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4770 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    421 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4541 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2492 micro
  • β-crypt
    479 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2363 micro
Összesen 8179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A kakaós krémhez

A narancsos krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótánkat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatosan adagolva belekeverjük a cukrot is. Amint elolvadt a cukor, mehetnek bele egyenként a tojások sárgái is, és végül óvatosan hozzákeverjük a lisztes-sütőporos-kakaós keveréket. Téglalap alakú tepsibe sütjük és csak az aljára tegyünk sütőpapírt, hogy tudjon emelkedni a piskótánk.
  2. Kakaós krém: a tejszínt a cukorral felforraljuk és 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a kakaóport is, és amikor sima a krémünk, lehúzzuk a tűzről és a margarin 1/3-át is beletesszük. Kihűtjük, és a habosra kevert maradék margarinnal robotgép segítségével jól átkeverjük. Egynemű krémet kapjunk.
  3. Narancsos krém: a narancslevet feltesszük melegedni és felfőzzük a pudingporral. Ha kihűlt kicsit, mehet bele a reszelt narancs héja, és robotgéppel belekeverjük a krémsajtot és a felvert tejszínt.
  4. Torta összeállítása: a kihűlt piskótát körbeszélezzük. Hosszanti irányban kettévágjuk a piskótát, majd az így kapott téglalapokat két lappá vágjuk. 4 téglalapunk legyen. A kakaós krémből annyit tegyünk félre, hogy a végén tudjuk vékonyan megkenni a tortánkat, hogy a fondant tapadjon. A maradékot két felé vesszük. 1. lap, rá egy adag kakaós krém, 2. lap, rá a narancsos krém. 3. lap rá a másik adag kakaós krém, és az végül az utolsó lapunk. A félretett kakaós krémünkkel kenjük át a tortát. (Én egy éjszakát hűtöttem a díszítés előtt.) A lyukakhoz a tetejére kis fűszertartó fedelét használtam sablonként.
  5. Díszítés: fondanttal vonjuk be a tortát. A kapcsolót érdemes akár napokkal előtte meggyurmázni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9755
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta egy villanyszerelőnek készült. A formát a neten találtam a desszert.eu oldalon. Szintén a neten találtam egy tortadíszítős fórumot, nagyon jók az ötletek. A krémeket máshol böngésztem. A kakaós krém Geleva érdeme (nosztalgia tátracsúcs)-köszi érte!! A narancsos krém AzEsztertől származik (narancskrémes brownie torta)- köszönöm!

Hozzávalók

A piskótához

A kakaós krémhez

A narancsos krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...