Konfitált lazac pezsgőhabbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
120g lazac152 kcal
-
64g olívaolaj564 kcal
-
125g zeller45 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g tej70 kcal
-
25g pezsgő21 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
25g balzsamecet22 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
13g desszertbor20 kcal
Összesen
1269
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
480g lazac610 kcal
-
255g olívaolaj2254 kcal
-
500g zeller181 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g pezsgő83 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
100g balzsamecet88 kcal
-
2000g brokkoli415 kcal
-
50g desszertbor80 kcal
Összesen
5079
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
10.8g lazac14 kcal
-
5.8g olívaolaj51 kcal
-
11.3g zeller4 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
5.6g főzőtejszín7 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.3g tej6 kcal
-
2.3g pezsgő2 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
2.3g balzsamecet2 kcal
-
45.2g brokkoli9 kcal
-
1.1g desszertbor2 kcal
Összesen
114
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 100.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1750.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 720 mg
-
Nátrium 412 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 579.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 283 mg
-
D vitamin: 523 micro
-
K vitamin: 395 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1155 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4281 micro
Összesen
1269
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 164.5 g
Zsír
-
Összesen 401.9 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 225 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 523 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7002.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1714 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 534 mg
-
Foszfor 2881 mg
-
Nátrium 1647 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.1 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2319.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1473 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 1131 mg
-
D vitamin: 2093 micro
-
K vitamin: 1582 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 849 micro
-
Kolin: 800 mg
-
Retinol - A vitamin: 1077 micro
-
α-karotin 305 micro
-
β-karotin 4618 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17124 micro
Összesen
5079
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 387 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
3 dl olívaolaj
-
1 nagy db zeller
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2.5 dl főzőtejszín
-
100 g vaj
-
só ízlés szerint
-
5 dl tej
-
1 dl pezsgő
-
0.5 teáskanál cukor
-
1 dl balzsamecet
Elkészítés
- A lazac bőrét levágjuk, a szálkákat kiszedjük, a húst nagyjából szabályos négyzetekre vágjuk.
- Az olajat kisebb edényben 40 fokra melegítjük a sütőben, ha ezt a hőfokot elértük, beletesszük a lazacot, és továbbra is 40 fokon 50 percre a sütőbe tesszük.
- Eközben a zellert és a vöröshagymát felaprítjuk, sós vízben 30 percig főzzük, majd pürésítjük, a vajjal habosra verjük.
- A pezsgőt a tejjel, kevés sóval és cukorral 70 fokra melegítjük, majd elektromos habverővel habosítjuk.
- A balzsamecetet a portóival kis lángon, türelmesen a harmadára sűrítjük (igazából érdemes ezzel kezdeni).
- A brokkolifejeket négy percre forrásban levő vízbe dobjuk.
- A tálaláskor a zellerpürét a tányérra tesszük, erre jön a hal, majd mindezek mellé a brokkoli, egy-egy csík balzsamecetes öntet, s a tetejére a pezsgőhab.
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 19092
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A Gusto egyik legutóbbi számában találtam ezt a pofonegyszerű, de egyszerűségében is lenyűgöző receptet, a cikk szerint Léa Linster nevéhez fűződik ez a kreáció. Sajnos a zöldspárgának már nincs szezonja, így a zellerpüré és a pezsgőhab mellett brokkolit adtam hozzá. Gyorsan elkészíthető, viszont nagyon profinak tűnik a végeredmény, és a látszat nem csalóka, az íze is kiváló. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/