r
Nosalty Logó

Konfitált lazac pezsgőhabbal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Konfitált lazac pezsgőhabbal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1269
Kalória
41.1g
Fehérje
47g
Szénhidrátok
100.5g
Zsír
579.8g
Víz
130.8g
Koleszterin
10.2g
Rost
20.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1750.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    579.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    523 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1155 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4281 micro
Összesen 1269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    401.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7002.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1714 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2881 mg
  • Nátrium
    1647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    2319.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1473 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    1131 mg
  • D vitamin:
    2093 micro
  • K vitamin:
    1582 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    849 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1077 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    4618 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17124 micro
Összesen 5079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A lazac bőrét levágjuk, a szálkákat kiszedjük, a húst nagyjából szabályos négyzetekre vágjuk.
  2. Az olajat kisebb edényben 40 fokra melegítjük a sütőben, ha ezt a hőfokot elértük, beletesszük a lazacot, és továbbra is 40 fokon 50 percre a sütőbe tesszük.
  3. Eközben a zellert és a vöröshagymát felaprítjuk, sós vízben 30 percig főzzük, majd pürésítjük, a vajjal habosra verjük.
  4. A pezsgőt a tejjel, kevés sóval és cukorral 70 fokra melegítjük, majd elektromos habverővel habosítjuk.
  5. A balzsamecetet a portóival kis lángon, türelmesen a harmadára sűrítjük (igazából érdemes ezzel kezdeni).
  6. A brokkolifejeket négy percre forrásban levő vízbe dobjuk.
  7. A tálaláskor a zellerpürét a tányérra tesszük, erre jön a hal, majd mindezek mellé a brokkoli, egy-egy csík balzsamecetes öntet, s a tetejére a pezsgőhab.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc

A Gusto egyik legutóbbi számában találtam ezt a pofonegyszerű, de egyszerűségében is lenyűgöző receptet, a cikk szerint Léa Linster nevéhez fűződik ez a kreáció.   Sajnos a zöldspárgának már nincs szezonja, így a zellerpüré és a pezsgőhab mellett brokkolit adtam hozzá. Gyorsan elkészíthető, viszont nagyon profinak tűnik a végeredmény, és a látszat nem csalóka, az íze is kiváló. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!