Konfitált kacsacomb rendhagyó körettel (Kacsa konfit 3.)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kacsacombokhoz
-
63g vöröskáposzta16 kcal
-
1g méz3 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
19g réteslap55 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
150g kacsacomb436 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g kacsazsír0 kcal
A hagymalekvárhoz
-
250g lilahagyma91 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
25g méz76 kcal
-
4g balzsamecet3 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
5g agar agar15 kcal
Összesen
886
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kacsacombokhoz
-
250g vöröskáposzta62 kcal
-
4g méz11 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
75g réteslap221 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
600g kacsacomb1745 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1000g kacsazsír0 kcal
A hagymalekvárhoz
-
1000g lilahagyma364 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
100g méz304 kcal
-
15g balzsamecet13 kcal
-
11g só0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
20g agar agar61 kcal
Összesen
3543
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kacsacombokhoz
-
6.5g vöröskáposzta2 kcal
-
0.1g méz0 kcal
-
7.8g burgonya4 kcal
-
0.8g kacsazsír0 kcal
-
1.9g réteslap6 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
15.5g kacsacomb45 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25.9g kacsazsír0 kcal
A hagymalekvárhoz
-
25.9g lilahagyma9 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
2.6g méz8 kcal
-
0.4g balzsamecet0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5.2g alaplé0 kcal
-
5.2g száraz vörösbor4 kcal
-
0.5g agar agar2 kcal
Összesen
90
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 54.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1862.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 1329 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 399.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
886
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78 g
Zsír
-
Összesen 216.9 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 449 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7451.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 541 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 1092 mg
-
Nátrium 5315 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 294 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1597.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 716 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 243 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 420 micro
-
Kolin: 277 mg
-
Retinol - A vitamin: 592 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1497 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 715 micro
Összesen
3543
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
90
kcal
Hozzávalók
A kacsacombokhoz
-
0.5 teáskanál méz
-
3 db réteslap
-
2 ek vaj
-
2 db kacsacomb
-
5 g fokhagyma
-
5 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A hagymalekvárhoz
-
1 kg lilahagyma
-
2 ek vaj
-
4 ek méz
-
3 ek balzsamecet
-
2 dl száraz vörösbor
Elkészítés
A kacsacombokhoz
- A kacsacombokat megtisztítjuk, bedörzsöljük sóval és borssal. Egy tepsibe tesszük és leöntjük olvasztott kacsazsírral (ne legyen forró), hozzáadjuk a pucolatlan fokhagymagerezdeket és a babérleveleket.
- Kb. 2 órán keresztül sütjük 95-100 fokon. Egy maghőmérő segítségével láthatjuk, hogy a kacsacombokat 85-90 fok között kell sütnünk.
- A lilakáposztát besózzuk, hagyjuk állni egy fél órát, majd átmossuk hideg vízzel. Egy serpenyőben pár evőkanál vízzel és mézzel roppanósra pároljuk. Hagyjuk kihűlni.
- A krumplikat pár evőkanál vízzel és egy kevés kacsazsírral, sóval egy edényben megpároljuk 5-6 perc alatt. Alacsony lángon, ha kell a fedő és a krumpli közé zsírpapírt is tehetünk, hogy a gőz bent maradjon. Hagyjuk kihűlni.
- A réteslapokat megvajazzuk, megtöltjük a krumplival, erre helyezzük a lilakáposztát, óvatosan betekerjük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
- A hagymalekvárt megtaláljuk itt: hagymalekvár. Annyi a különbség, hogy egy kicsivel több alaplevet adjunk hozzá és a végén keverjük bele a zselésítő anyagot. Hűtőben pár óra alatt gyönyörűen összeáll. A zsír, ami esetleg kicsapódik, egy éles, hideg késsel könnyen eltávolítható.
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 14122
- Feltöltés dátuma: 2009. november 21.
Ajánló
Huppancson pedig egy másik kacsás káposztás őrület:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kacsacomb hagymás törtkrumplival és párolt lilakáposztával kicsit másképp.)