r
Nosalty Logó

Konfitált kacsacomb rendhagyó körettel (Kacsa konfit 3.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Konfitált kacsacomb rendhagyó körettel (Kacsa konfit 3.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kacsacombokhoz

A hagymalekvárhoz

Összesen 886 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kacsacombokhoz

A hagymalekvárhoz

Összesen 3543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kacsacombokhoz

A hagymalekvárhoz

Összesen 90 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1862.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 886 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    216.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7451.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    5315 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1597.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    592 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1497 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    715 micro
Összesen 3543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

A kacsacombokhoz

A hagymalekvárhoz

Elkészítés

A kacsacombokhoz

  1. A kacsacombokat megtisztítjuk, bedörzsöljük sóval és borssal. Egy tepsibe tesszük és leöntjük olvasztott kacsazsírral (ne legyen forró), hozzáadjuk a pucolatlan fokhagymagerezdeket és a babérleveleket.
  2. Kb. 2 órán keresztül sütjük 95-100 fokon. Egy maghőmérő segítségével láthatjuk, hogy a kacsacombokat 85-90 fok között kell sütnünk.
  3. A lilakáposztát besózzuk, hagyjuk állni egy fél órát, majd átmossuk hideg vízzel. Egy serpenyőben pár evőkanál vízzel és mézzel roppanósra pároljuk. Hagyjuk kihűlni.
  4. A krumplikat pár evőkanál vízzel és egy kevés kacsazsírral, sóval egy edényben megpároljuk 5-6 perc alatt. Alacsony lángon, ha kell a fedő és a krumpli közé zsírpapírt is tehetünk, hogy a gőz bent maradjon. Hagyjuk kihűlni.
  5. A réteslapokat megvajazzuk, megtöltjük a krumplival, erre helyezzük a lilakáposztát, óvatosan betekerjük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
  6. A hagymalekvárt megtaláljuk itt: hagymalekvár. Annyi a különbség, hogy egy kicsivel több alaplevet adjunk hozzá és a végén keverjük bele a zselésítő anyagot. Hűtőben pár óra alatt gyönyörűen összeáll. A zsír, ami esetleg kicsapódik, egy éles, hideg késsel könnyen eltávolítható.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14094
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 21.

Ajánló

Huppancson pedig egy másik kacsás káposztás őrület:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kacsacomb hagymás törtkrumplival és párolt lilakáposztával kicsit másképp.)

Hozzávalók

A kacsacombokhoz

A hagymalekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...