Konfitált házinyúl comb sáfrányos mangó kompóttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
A nyúl előkészítése
-
225g nyúlcomb306 kcal
-
350g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A mangó kompóthoz
-
200g mangó85 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5g gyömbér4 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
3g almaecet1 kcal
-
25g víz0 kcal
-
25g mazsola75 kcal
A cukorborsóhoz
-
50g cukorborsó20 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
645
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
A nyúl előkészítése
-
450g nyúlcomb612 kcal
-
700g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A mangó kompóthoz
-
400g mangó170 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
9g gyömbér7 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
5g almaecet1 kcal
-
50g víz0 kcal
-
50g mazsola150 kcal
A cukorborsóhoz
-
100g cukorborsó39 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1288
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
A nyúl előkészítése
-
24.4g nyúlcomb33 kcal
-
37.9g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A mangó kompóthoz
-
21.7g mangó9 kcal
-
1.5g salottahagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0.3g almaecet0 kcal
-
2.7g víz0 kcal
-
2.7g mazsola8 kcal
A cukorborsóhoz
-
5.4g cukorborsó2 kcal
-
0.8g vaj5 kcal
Összesen
68
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 907.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 562 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.1 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 371 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 1216 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 382 micro
Összesen
645
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.9 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1815.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 1123 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.1 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 741.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 2433 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 763 micro
Összesen
1288
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
A nyúl előkészítése
-
450 g nyúlcomb
-
700 g kacsazsír
-
1 db babérlevél
A mangó kompóthoz
A cukorborsóhoz
-
100 g cukorborsó
-
1 ek vaj
Elkészítés
A nyúl előkészítése
- A nyúlcombokat alaposan megtisztítjuk. Jól bedörzsöljük a tengeri sóval és meghintjük frissen tört fekete borssal. Egy tálba helyezzük, amiben kényelmesen, egymás mellett elférnek. A tetejükre morzsoljuk a babérlevelet. A tálat lefedjük fóliával, hűtőbe tesszük 24 órára.
- Egy nap elteltével a combokat kivesszük a tálból és letöröljük róluk a fűszereket. Egy lábasban felmelegítjük a kacsazsírt. A sütőt előmelegítjük 150 ºC-ra.
- Megfelelő méretű hőálló tálba helyezzük a húst, ráöntjük a zsírt, annyit, hogy éppen ellepje. Betesszük a sütőbe, fél óra után levesszük a hőmérsékletet 140 ºC-ra és így konfitáljuk még körülbelül nyolcvan percig. Akkor kész, ha egy éles kést ellenállás nélkül bele tudunk csúsztatni, de a csontról még nem omlik le a hús. Kivesszük a sütőből és a zsírjában hagyjuk.
- Közben a mangó kompóthoz az apróra vágott salottát, fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért egy közepes méretű serpenyőben az olívaolajon megfuttatjuk. Rámorzsolunk egy nagy csipet sáfrányszálat, összekeverjük és a cukrot is a serpenyőbe öntjük. Közepes lángon épphogy karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk az almaecetet. Felöntjük vízzel és amikor az egész elkezd forrni, mehet bele a kb. 8 mm-es kockákra vágott mangóhús és a mazsola is. A mangókockák nagyságától és érettségi fokától függően 3-5 percig főzzük, amíg a gyümölcs puha nem lesz.
- A cukorborsót egy percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd hideg vízbe mártjuk és leszűrjük. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat és beleforgatjuk a cukorborsót.
- A nyúlcombokat a mangó kompóttal és a roppanós cukorborsóval kínáljuk.
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11163
- Feltöltés dátuma: 2008. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A Heimann Családi Birtok által meghirdetett Borhozételt receptversenyen ezzel a fogással jutottam be a TOP 12 receptek közé:-). A Heimann Viona 2006 borhoz készítettem. Indoklásom a következő volt: A bort a kóstolás elején visszafogottnak éreztem, néhány perces szellőztetés után és a pohárban való melegedés hatására kinyílt a Viona, jöttek a trópusi (ananász, passiógyümölcs, mangó) aromák, a kajszibarack és a körte illata. E közepes testű, kellemes, krémes szerkezetű borhoz mindenképpen fehér húst képzeltem el, a választásom a házinyúlra esett. A borból érződő gyümölcsös aromák miatt pedig úgy érzetem, hogy a tányéron az édes íznek is mindenképpen meg kell jelennie: ez sáfrányos mangó kompót formájában történt meg.