r
Nosalty Logó

Konfitált házinyúl comb sáfrányos mangó kompóttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Konfitált házinyúl comb sáfrányos mangó kompóttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nyúl előkészítése

A mangó kompóthoz

A cukorborsóhoz

Összesen 645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nyúl előkészítése

A mangó kompóthoz

A cukorborsóhoz

Összesen 1288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nyúl előkészítése

A mangó kompóthoz

A cukorborsóhoz

Összesen 68 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    371 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1216 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    2433 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 1288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

A nyúl előkészítése

A mangó kompóthoz

A cukorborsóhoz

Elkészítés

A nyúl előkészítése

  1. A nyúlcombokat alaposan megtisztítjuk. Jól bedörzsöljük a tengeri sóval és meghintjük frissen tört fekete borssal. Egy tálba helyezzük, amiben kényelmesen, egymás mellett elférnek. A tetejükre morzsoljuk a babérlevelet. A tálat lefedjük fóliával, hűtőbe tesszük 24 órára.
  2. Egy nap elteltével a combokat kivesszük a tálból és letöröljük róluk a fűszereket. Egy lábasban felmelegítjük a kacsazsírt. A sütőt előmelegítjük 150 ºC-ra.
  3. Megfelelő méretű hőálló tálba helyezzük a húst, ráöntjük a zsírt, annyit, hogy éppen ellepje. Betesszük a sütőbe, fél óra után levesszük a hőmérsékletet 140 ºC-ra és így konfitáljuk még körülbelül nyolcvan percig. Akkor kész, ha egy éles kést ellenállás nélkül bele tudunk csúsztatni, de a csontról még nem omlik le a hús. Kivesszük a sütőből és a zsírjában hagyjuk.
  4. Közben a mangó kompóthoz az apróra vágott salottát, fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért egy közepes méretű serpenyőben az olívaolajon megfuttatjuk. Rámorzsolunk egy nagy csipet sáfrányszálat, összekeverjük és a cukrot is a serpenyőbe öntjük. Közepes lángon épphogy karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk az almaecetet. Felöntjük vízzel és amikor az egész elkezd forrni, mehet bele a kb. 8 mm-es kockákra vágott mangóhús és a mazsola is. A mangókockák nagyságától és érettségi fokától függően 3-5 percig főzzük, amíg a gyümölcs puha nem lesz.
  5. A cukorborsót egy percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd hideg vízbe mártjuk és leszűrjük. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat és beleforgatjuk a cukorborsót.
  6. A nyúlcombokat a mangó kompóttal és a roppanós cukorborsóval kínáljuk.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11149
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Heimann Családi Birtok által meghirdetett Borhozételt receptversenyen ezzel a fogással jutottam be a TOP 12 receptek közé:-). A Heimann Viona 2006 borhoz készítettem. Indoklásom a következő volt: A bort a kóstolás elején visszafogottnak éreztem, néhány perces szellőztetés után és a pohárban való melegedés hatására kinyílt a Viona, jöttek a trópusi (ananász, passiógyümölcs, mangó) aromák, a kajszibarack és a körte illata. E közepes testű,  kellemes, krémes szerkezetű borhoz mindenképpen fehér húst képzeltem el, a választásom a házinyúlra esett. A borból érződő gyümölcsös aromák miatt pedig úgy érzetem, hogy a tányéron az édes íznek is mindenképpen meg kell jelennie: ez sáfrányos mangó kompót formájában történt meg.  

Hozzávalók

A nyúl előkészítése

A mangó kompóthoz

A cukorborsóhoz

Címlapról ajánljuk