r
Nosalty Logó

Komposzt keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Karsai Roni
Komposzt keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kekszmorzsás alap

Komposzt keksz

Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kekszmorzsás alap

Komposzt keksz

Összesen 6521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kekszmorzsás alap

Komposzt keksz

Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    333.7 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7173 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1387 mg
  • Nátrium
    4505 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    811 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2185 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 6521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 456 kcal

Hozzávalók

Kekszmorzsás alap

Komposzt keksz

Elkészítés

Kekszmorzsás alap

  1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, a kekszmorzsát, a tejport, a cukrot és a sót egy közepes méretű tálban.
  2. A vajat és a tejszínt keverjük el egy habverővel, majd dolgozzuk össze a száraz hozzávalókkal. A vaj ragasztó módjára összerántja kekszmorzsás tésztát. Nyomjunk össze egy adag tésztát a kezünkben; ha megtartja a formáját, akkor készen vagyunk. Ha szétesik, akkor adjunk hozzá még 14-25g olvasztott vajat.
  3. Eteti magát nagyon magában is, de hagyjunk belőle a kekszhez is. Amit nem használunk fel, az mehet a hűtőbe. Jó lehet pitalapnak, vagy ropogósra sütve egy pohárkrémhez is passzol.

Komposzt keksz

  1. A vajat és a kétféle cukrot dolgozzuk össze robotgépben 2-3 percig (közepes fokozaton), aztán adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, és keverjük további 7-8 percig.
  2. Vegyük alacsonyabb fokozatra a gépet, majd mehet hozzá a liszt, a sütőpor, a szódabikarbóna és a só. Max. egy perc elég, csak álljon össze, ne keverjük túl (különben a tészta túl merev lesz). Spatulával szedjük le az edény oldalára felkenődött krémet, hogy egységesen összekeveredjen.
  3. Az alacsony fokozatot megtartva adjuk hozzá a csokoládét, vajas-kekszmorzsás alap 1/4-ét, a zabpelyhet és az őrölt kávét. 30 másodperc után mehet hozzá a chips és a perec is. Ne keverjük túl, különben összetörik a chips és a perec is. Pár másodperc elég neki.
  4. A tésztát takarjuk le és rakjuk hűtőbe legalább 1 órára (max. egy hétre).
  5. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  6. Fagylaltadagoló kanállal helyezzünk kis gombócokat sütőpapírral kibélelt vagy szilikonlappal letakart tepsire. Hagyjunk köztük kb. 10 centit (mérettől függően), illetve a gombócok tetejét nyomjuk le, hogy jobban terüljenek a kekszek sülés közben. Fontos, hogy a kekszek a hűtőből rögtön a sütőbe kerüljenek, különben nem sülnek át rendesen.
  7. 18 perc alatt készre sül. Kivehetjük, ha a széle mérsékelten pirult, a közepe pedig világosbarna. Nálam is elkészült hamarabb, így mindenképp tartsuk rajta a sütőn a szemünket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 852
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 28.

Ajánló

Tippek: - Nem baj, ha nincs robotgépünk, én is kézzel dolgozom általában. Sőt, kézzel biztosíthatjuk, hogy nem fogjuk túldolgozni a tésztát. - Készíthetünk nagyobb adagot is, a keksz tésztája vidáman fagyasztható akár hat hónapig is (fagyasszuk elő gombócosítva, így, ha kedvük szottyan, akár pár darabot is kisüthetünk) - Akár az alábbi hozzávalókkal is megspékelhetjük a kekszet: mazsola, kókuszreszelék, dió

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Komposzt keksz
Karsai Roni 6 recept

Az eredeti recept Christina Tositól, a New York-i Milk Bar tulajdonosától származik, mi csak a cukormennyiségen módosítottunk kicsit. Az eredmény egy kellemesen édes, omlós keksz, tele roppanós sós elemekkel, amit az őrölt kávé és az étcsoki balanszíroz ki.

Hozzávalók

Kekszmorzsás alap

Komposzt keksz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...