r
Nosalty Logó

Kolozsvári rakott káposzta Iluskától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Kolozsvári rakott káposzta Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2102.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    230.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8410.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    5254 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1429 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    808 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2568 micro
Összesen 3519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát 1 ek zsírban megdinszteljük néha megkavarva és pici vizet aláöntözve.
  2. A rizst hideg, bő, sós vízben az egy ek olajjal lassú tűzön megfőzzük. Ha megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
  3. A 2 ek zsírban az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával meghintjük, tehetünk bele 1 ek ízesített paradicsompürét,majd a darált húst hozzákeverjük. Sózzuk,borsozzuk, bazsalikommal, kakukkfűvel, borsikafűvel, házi ételízesítővel, a tört fokhagymával ízesítjük. Készre pároljuk.
  4. A rizst és a kész darált húst összeöntjük.
  5. Egy tűzálló tálat zsírral kikenünk, a fele káposztát beleterítjük. Majd a rizses húst ráöntjük. A maradék káposztával befedjük, és végül a tojással elkevert tejföllel megöntözzük. Tetejét kevés fűszerrel meghintjük.
  6. 200 fokon fél óráig sütjük. Ha megfelelő hőmérsékletűre hűlt, akkor tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 30664
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokan úgy gondolják, sokáig tart a rakott káposzta elkészítése, pedig egyszerre oda lehet tenni minden hozzávalót, megpárolni, főzni. Ha megfelelő ízesítésű lesz, a végeredmény egy finom, laktató étel... Én saját káposztámból készítem (Hordós káposzta Iluskától), ami tutira finom!! A tejfölös tojásból, én közé is szoktam tenni, így szaftosabb lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...