r
Nosalty Logó

Kolozsvári rakott káposzta Iluskától

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Kolozsvári rakott káposzta Iluskától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

880
Kalória
35.8g
Fehérje
53.3g
Szénhidrátok
57.6g
Zsír
357.2g
Víz
251.5g
Koleszterin
6.9g
Rost
6.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2102.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    357.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    230.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8410.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    5254 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1429 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    808 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2568 micro
Összesen 3519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát 1 ek zsírban megdinszteljük néha megkavarva és pici vizet aláöntözve.
  2. A rizst hideg, bő, sós vízben az egy ek olajjal lassú tűzön megfőzzük. Ha megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
  3. A 2 ek zsírban az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával meghintjük, tehetünk bele 1 ek ízesített paradicsompürét,majd a darált húst hozzákeverjük. Sózzuk,borsozzuk, bazsalikommal, kakukkfűvel, borsikafűvel, házi ételízesítővel, a tört fokhagymával ízesítjük. Készre pároljuk.
  4. A rizst és a kész darált húst összeöntjük.
  5. Egy tűzálló tálat zsírral kikenünk, a fele káposztát beleterítjük. Majd a rizses húst ráöntjük. A maradék káposztával befedjük, és végül a tojással elkevert tejföllel megöntözzük. Tetejét kevés fűszerrel meghintjük.
  6. 200 fokon fél óráig sütjük. Ha megfelelő hőmérsékletűre hűlt, akkor tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sokan úgy gondolják, sokáig tart a rakott káposzta elkészítése, pedig egyszerre oda lehet tenni minden hozzávalót, megpárolni, főzni. Ha megfelelő ízesítésű lesz, a végeredmény egy finom, laktató étel... Én saját káposztámból készítem (Hordós káposzta Iluskától), ami tutira finom!! A tejfölös tojásból, én közé is szoktam tenni, így szaftosabb lesz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!