r
Nosalty Logó

Kolbászos-tejfölös-sajtos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Kolbászos-tejfölös-sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 879 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2364.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    1837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 879 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.3 g

Zsír

  • Összesen
    345.7 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1072 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14186.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1221 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    11019 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2917 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2775 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 5272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, belekockázzuk a hideg margarint, elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk felfuttatott élesztőt, a sót, a borsot, a kolbászkockákat, 10 dkg reszelt sajtot, az olajat, az apró kockára vágott gyulai kolbászt, a tejfölt és összegyúrjuk.
  2. Meghintjük a tetejét liszttel, 20 percig kelesztjük, majd nyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra és beirdaljuk a tetejét. Tetszés szerinti nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Sütőfóliával bélelt tepsibe tesszük, de előtte megsodorjuk így magasabb lesz. A tetejét megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt trappista sajttal.
  4. Újabb 15 -20 perc kelesztés és mehet a 180 C fokos előmelegített sütőbe 25 percre. Szép piros ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2558
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos-tejfölös-sajtos pogácsa
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...