Kolbászos-gombás-paradicsomos lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
50g lasagne tészta186 kcal
-
150g debreceni kolbász378 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
7 kcal
-
16g víz0 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0 kcal
Összesen
1267
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
100g lasagne tészta371 kcal
-
300g debreceni kolbász756 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
13 kcal
-
32g víz0 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
0 kcal
Összesen
2533
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
7.5g lasagne tészta28 kcal
-
22.4g debreceni kolbász56 kcal
-
22.4g gomba5 kcal
-
14.9g paradicsom3 kcal
-
1.2g sűrített paradicsom1 kcal
-
2.4g víz0 kcal
-
22.4g sajt79 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g tejföl12 kcal
-
0 kcal
Összesen
190
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.6 g
Zsír
-
Összesen 88.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4064.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 1049 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 825 mg
-
Nátrium 2017 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 446.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 570 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 518 micro
-
α-karotin 103 micro
-
β-karotin 575 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4874 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
1267
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.1 g
Zsír
-
Összesen 177.1 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 416 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8129.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 2097 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1650 mg
-
Nátrium 4033 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 892.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1140 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 1036 micro
-
α-karotin 207 micro
-
β-karotin 1149 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 9748 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
2533
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 605.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 726 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg lasagne tészta
-
30 dkg debreceni kolbász
-
30 dkg gomba
-
20 dkg paradicsom
-
1 ek sűrített paradicsom
-
4 evőkanál víz
-
30 dkg sajt
-
kakukkfű ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál dijoni mustár
Elkészítés
- A lasagne tésztát enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le.
- A debreceni (v. kolbász) bőrét húzzuk le, majd apróra daraboljuk fel. A gombát vágjuk fel ízlés szerint. A paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra. A paradicsompürét keverjük simára a vízzel. A sajtot reszeljük le. A kakukkfűágról tépkedjük le a leveleket.
- Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt kolbászt, és kevergetve süssük pár percig.
- Amikor már kissé megpirult, nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a lecsipkedett kakukkfűleveleket, majd adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt gombát. Ezután keverjük alaposan össze, majd pirítsuk kb. 5 percig.
- Ezután adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és öntsük fel a vízzel simára kevert paradicsompürével. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk pár percig (a fűszerezéssel vigyázzunk, mert a kolbász már ízesítve van).
- Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt és kb. 25 dkg reszelt sajtot, majd kevergetve addig melegítsük, hogy a sajttal kellően összeolvadjon.
- Egy kisebb tepsi alját locsoljunk meg egy evőkanál olívaolajjal, majd helyezzünk rá egy lasagne lapot. Ezután kanalazzunk rá a kolbászos-gombás-paradicsomos-szószos keverékből, majd fedjük be a következő tésztalappal. Ezt addig ismételjük, ameddig a tészta és a ragu el nem fogy. A tetejére mindenképpen ragu kerüljön! Végül a maradék reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra.
- Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Én két kisebb lábosba külön-külön állítottam össze, sütöttem készre, majd abban is tálaltam.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3739
- Feltöltés dátuma: 2014. december 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept
Lasagne most éppen kolbásszal, gombával, paradicsommal és természetesen sajttal. Mivel két személyre készült az ebéd, így nem egy tepsibe rétegeztem bele a hozzávalókat, hanem külön-külön kis lábasban sütöttem meg, majd a sütőből kivéve rögtön tálaltam is.