Kolbásszal töltött egészben sült sertésszűz
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Szabó Richárd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
A kolbászhoz
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
33g rizs119 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
28g tojás35 kcal
A sertésszűzhez
-
333g sertés szűzpecsenye363 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
33g víz0 kcal
Összesen
1350
kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
A kolbászhoz
-
1500g darált sertéshús2730 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
0 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
165g tojás208 kcal
A sertésszűzhez
-
2000g sertés szűzpecsenye2180 kcal
-
24g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
8100
kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
A kolbászhoz
-
34.4g darált sertéshús63 kcal
-
4.6g rizs16 kcal
-
0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
A sertésszűzhez
-
45.8g sertés szűzpecsenye50 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
5.8g napraforgó olaj52 kcal
-
4.6g víz0 kcal
Összesen
186
kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.8 g
Zsír
-
Összesen 78.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4566.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 1445 mg
-
Nátrium 2721 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 481.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
1350
kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 754.8 g
Zsír
-
Összesen 472.7 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 206 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 136 g
-
Koleszterin 2785 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27401.2 g
-
Cink 68 mg
-
Szelén 987 mg
-
Kálcium 397 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 908 mg
-
Foszfor 8670 mg
-
Nátrium 16325 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 2891.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 24 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 114 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 549 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 29 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 226 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 530 micro
-
Kolin: 3088 mg
-
Retinol - A vitamin: 307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 732 micro
Összesen
8100
kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 627.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
A kolbászhoz
-
1.5 kg darált sertéshús
-
1 bögre rizs
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
3 kávéskanál só
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 db tojás
A sertésszűzhez
-
4 db sertés szűzpecsenye
-
4 teáskanál só
-
3 dl napraforgó olaj
-
2 dl víz
Elkészítés
A kolbászhoz
- A rizst elkészítjük párolt rizsnek, és a többi hozzávalóval együtt összekeverjük, gyúrjuk, kivéve a fokhagymát, azt reszeljük bele.
- Lefedve a hűtőben pihentessük egy fél órát. Erre azért van szükség, mert ez idő alatt az alapanyagok úgymond "összeérnek", jobban kieresztik a fűszerek a zamatukat.
A sertésszűzhez
- A szüzet hártyázzuk le. Szúrjuk fel hosszában egy hosszú késsel, vagy akár egy fenő acéllal tágítsuk a szűz belsejét. A kolbásztölteléket tömködjük a szűzbe szorosan, de a szűz mindkét végén hagyjunk helyet, ne lógjon ki a töltelék. A fűszereket keverjük ki kevés olajjal, és jól dörzsöljük be a húst.
- 1-2 órát pihentessük lefedve a húst hűtőben, hogy a hús puhuljon és magába szívja a fűszereket.
- Hevítsük fel a serpenyőt kevés olajjal, közepes lángon lassan pirítsuk le minden oldalról a szüzet pirosra.
- Közben melegítsük elő a sütőt 150 C-ra. Párolni fogjuk benne a húst, ezért ha nincs a sütőnkben párolási lehetőség, akkor a sütő aljába tegyünk vízzel felengedett hőálló edényzetet/tepsit. Így elég párát fog kapni majd a hús.
- Kivesszük a húst a serpenyőből, és irdaljuk be éles késsel, kb. olyan vastagon, ahogy majd a végén szeletelni kívánjuk. Tegyük tepsibe. A serpenyőben lévő maradék zsiradékot öntsük fel kevés vízzel vagy alaplével/húslevessel, és forraljuk ki.
- Öntsük rá a húsra, és tegyük be párolni sütőbe kb. 25 percre.
- Ezután vegyük ki a párolni való folyadékot, amit betettünk, és pirítsuk tovább 180 C-on 10-15 percig.
- Vágjuk fel szép szeletekre/darabokra. Ha esetleg a kolbász nem sült meg teljesen, nyugodtan tegyük vissza sülni pár percre. Pecsenyelével tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 221
- Össznézettség: 103664
- Feltöltés dátuma: 2014. január 03.
Ajánló
Köretnek rizottót vagy esetleg párolt zöldségeket ajánlok. Akár párolt káposztát is lehet mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szabó Richárd
19 recept
Az ünnepekkor nagy divat sertésszűzből alkotni a konyhában, úgyhogy idén ezt alkottam:)