r
Nosalty Logó

Kolbásszal töltött egészben sült sertésszűz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Szabó Richárd
Kolbásszal töltött egészben sült sertésszűz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kolbászhoz

A sertésszűzhez

Összesen 1350 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kolbászhoz

A sertésszűzhez

Összesen 8100 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kolbászhoz

A sertésszűzhez

Összesen 186 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4566.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1445 mg
  • Nátrium
    2721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1350 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    754.8 g

Zsír

  • Összesen
    472.7 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    2785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27401.2 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    987 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    908 mg
  • Foszfor
    8670 mg
  • Nátrium
    16325 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    2891.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    24 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    114 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    549 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    29 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    226 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    3088 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 8100 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A kolbászhoz

A sertésszűzhez

Elkészítés

A kolbászhoz

  1. A rizst elkészítjük párolt rizsnek, és a többi hozzávalóval együtt összekeverjük, gyúrjuk, kivéve a fokhagymát, azt reszeljük bele.
  2. Lefedve a hűtőben pihentessük egy fél órát. Erre azért van szükség, mert ez idő alatt az alapanyagok úgymond "összeérnek", jobban kieresztik a fűszerek a zamatukat.

A sertésszűzhez

  1. A szüzet hártyázzuk le. Szúrjuk fel hosszában egy hosszú késsel, vagy akár egy fenő acéllal tágítsuk a szűz belsejét. A kolbásztölteléket tömködjük a szűzbe szorosan, de a szűz mindkét végén hagyjunk helyet, ne lógjon ki a töltelék. A fűszereket keverjük ki kevés olajjal, és jól dörzsöljük be a húst.
  2. 1-2 órát pihentessük lefedve a húst hűtőben, hogy a hús puhuljon és magába szívja a fűszereket.
  3. Hevítsük fel a serpenyőt kevés olajjal, közepes lángon lassan pirítsuk le minden oldalról a szüzet pirosra.
  4. Közben melegítsük elő a sütőt 150 C-ra. Párolni fogjuk benne a húst, ezért ha nincs a sütőnkben párolási lehetőség, akkor a sütő aljába tegyünk vízzel felengedett hőálló edényzetet/tepsit. Így elég párát fog kapni majd a hús.
  5. Kivesszük a húst a serpenyőből, és irdaljuk be éles késsel, kb. olyan vastagon, ahogy majd a végén szeletelni kívánjuk. Tegyük tepsibe. A serpenyőben lévő maradék zsiradékot öntsük fel kevés vízzel vagy alaplével/húslevessel, és forraljuk ki.
  6. Öntsük rá a húsra, és tegyük be párolni sütőbe kb. 25 percre.
  7. Ezután vegyük ki a párolni való folyadékot, amit betettünk, és pirítsuk tovább 180 C-on 10-15 percig.
  8. Vágjuk fel szép szeletekre/darabokra. Ha esetleg a kolbász nem sült meg teljesen, nyugodtan tegyük vissza sülni pár percre. Pecsenyelével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 221
  • Össznézettség: 103664
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 03.

Ajánló

Köretnek rizottót vagy esetleg párolt zöldségeket ajánlok. Akár párolt káposztát is lehet mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szabó Richárd 19 recept

Az ünnepekkor nagy divat sertésszűzből alkotni a konyhában, úgyhogy idén ezt alkottam:)

Hozzávalók

A kolbászhoz

A sertésszűzhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...