r
Nosalty Logó

Kókusztorta Dacota konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Kókusztorta Dacota konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 1230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 9835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    568.6 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3553.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1368 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1078.2 g
  • Cukor
    801 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1673 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 9835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejbe csepegtessük bele a citromlevet, és hagyjuk állni 10 percet. Ha van írónk, akkor használjuk azt, a tejes citrom az alternatíva, csak könnyebb hozzáférni.
  2. A tojásokat válasszuk szét.
  3. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Egy nagyobb tálban keverjük ki kézi mixerrel a cukrot, a vajat és az olajat, amíg homogén nem lesz. Egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat, és jól keverjük ki.
  4. Keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd óvatosan szitáljuk hozzá a vajat keverékhez, a tejjel felváltva. Ha összekeveredett, mehet mellé a kókuszreszelék, azzal is keverjük ki jól.
  5. Verjük fel a tojásfehérjét, majd óvatosan forgassuk bele a tészta többi részébe.
  6. Egy vajazott-lisztezett 22 centis formába öntve tegyük a sütőbe, és kb. 45 perc alatt süssük készre. Hagyjuk rácson kihűlni, mielőtt felvágjuk. (Ha szeretnénk, és ráérünk, 3 részletben is megsüthetjük.)

A krémhez

  1. Verjük fel a tejszínt.
  2. Kézi mixerrel keverjük simára a krémsajtot, adjuk hozzá a cukrot és a kókuszreszeléket. Ha már jól elkeveredett, forgassuk bele a tejszínhabot.
  3. Ha a lapok kihűltek, töltsük meg őket.

A bevonathoz

  1. 20 dkg cukrot és a vizet öntsük egy kis lábasba, és kis lángon melegítsük össze, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Melegítsük tovább kb. 5 percig, kis lángon.
  2. Közben a kézi habverővel verjük fel a tojásfehérjét. 2-3 perc után adjuk hozzá a maradék cukrot.
  3. Verjük tovább még 2 percig, majd lassan öntsük hozzá a szirupot. Kb. 7 percig keverjük, míg sima, fényes nem lesz, és teljesen ki nem hűl.
  4. Ha kész, spatulával vigyük fel a tortára, és hagyjuk, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 457
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 24092
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem a legegyszerűbb piskótatorta, de könnyen kezelhető, úgyhogy azoknak is ajánlom, akik nem tartják magukat nagy cukrásznak. Ja, és nem mellesleg nagyon finom!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...