r
Nosalty Logó

Kókuszpudingos töltött linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Kókuszpudingos töltött linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Kókuszpuding

Díszítés

Összesen 1204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Kókuszpuding

Díszítés

Összesen 4812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Kókuszpuding

Díszítés

Összesen 430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    82.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 1204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    329 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2325.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.3 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 4812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához szitáljuk egy tálba a lisztet, a porcukrot, adjuk hozzá a sót, majd gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze a vajjal. A tojássárga hozzáadásával gyúrjuk össze, szükség esetén adjunk hozzá kevés hideg vizet. Fóliába tekerve tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
  2. A kosárkákat kenjük ki olvasztott vajjal és hintsük be liszttel. Ha a tészta kellően lehűlt, osszuk kb. 25-30 g-os darabokra, béleljük ki vele a formákat, és tegyük vissza a hűtőbe.
  3. A langyosra hűlt pudingot kanalazzuk a tésztával kitöltött formákba úgy, hogy kitöltse azt, és tegyük az előmelegített 180 °C-os sütőbe. Addig süssük, amíg színt nem kap a tészta.

Kókuszpuding

  1. A pudinghoz keverjük simára a tojássárgáját a keményítővel. A kókusztejet a cukrokkal melegítsük forráspontig, szórjuk bele a kókuszreszeléket, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a tojásos részt, és forraljuk össze.

Díszítés

  1. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk össze az olajjal, majd mártsuk meg benne a kosárkák alját, és nyomkodjuk kókuszreszelékbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 6146
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszpudingos töltött linzer
Judit69 194 recept

Egy különleges aprósütemény az ünnepekre, a forma sem a megszokott kosárka forma, inkább kuglófformára emlékeztető. A hozzávalók az én formámban készítve 8 töltött linzerre elegendőek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...