r
Nosalty Logó

Kókuszos szelet 3. - csokis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos szelet 3. - csokis
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A mázhoz

Összesen 274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    290.4 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1077 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6527.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1957 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2412 mg
  • Nátrium
    1659 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.2 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 4781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lap elkészítése: felverjük a négy tojásfehérjét a cukorral, aztán felváltva belekavarjuk a többi hozzávalót: egy kanál liszt, egy kanál víz, egy tojássárga, stb., addig, amíg minden hozzávalót bele nem kevertünk. Ne feledjük, hogy a sütőport egy kis citromlével futtassuk fel, mielőtt hozzákevernénk a masszához.
  2. 20 percig sütjük, csak utána nyitjuk ki a sütőt, mert különben összeesik. Ellenőrizzük, hogy megsült-e. Piskótának megfelelő forró legyen a sütő (eleinte kissé foróbb, hogy felkapja, aztán stabil alacsonyabb láng).
  3. A szirup elkészítése: megtévesztő lehet a szirup elnevezés, mivel cukor nincs benne (így kaptam a receptet)... mindenesetre a kakaót és a vizet kissé sűrűbb szirupszerűvé főzzük, a kihűlt piskótát (a lapot) ezzel megkenjük. (Én próbáltam a kakaó helyett kávét, kávépótlót és szentjánoskenyér-port hasznláni, mindhárommal tetszett.)
  4. A krém elkészítése: Összekavarjuk a lisztet, a cukrot és a kókuszreszeléket, UTÁNA töltjük hozzá apránként, a tejet. Az így kapott keveréket tűz fölött sűrű, de még kenhető krémmé főzzük.
  5. Levesszük a tűzről és folytonos kevergetés közben hűtjük addig, amíg már nem erősen forró, de annyira meleg, hogy a vaj elolvad benne - hozzákavarjuk a vajat, majd rákenjük a sziruppal bekent piskóta tetejére.
  6. Amikor szobahőmérsékletű a krém, raöntjük a forró csokimázt. (A liszt helyett vanília pudinggal is próbáltam - jó lett.)
  7. A csokimáz: gőz fölött elolvasztjuk a másfél tábla tejcsokoládét, hozzáadjuk az olajat, és rákenjük a krém tetejére. (Bármilyen tejcsoki megteszi, ízlésünk szerint.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 317
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 32283
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A testvéremtől kaptam a receptet, azóta többször is megsütöttem, mert nagyon szeretjük.

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...