r
Nosalty Logó

Kókuszos-pudingos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Kókuszos-pudingos kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A kókuszos töltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A kókuszos töltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A kókuszos töltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    433 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6387.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1651 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2512 mg
  • Nátrium
    1564 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608.8 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2677 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1898 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    964 micro
Összesen 6572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kókuszos töltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése: A hozzávalókat tálba tesszük és sima, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Majd kétfelé vesszük, két cipót formálunk.
  2. Jól lisztezett deszkán tepsi nagyságra nyújtjuk.
  3. A tepsit enyhén megolajozzuk, és ebbe fektetjük a kinyújtott lapot. A másik cipót is kinyújtjuk, majd félretesszük, és elkészítjük a kókusztölteléket.
  4. Töltelék készítése: A tojásfehérjét a hozzávalókkal felverjük, és belekeverjük a kókuszreszeléket.
  5. Ezt rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára, majd a kinyújtott lappal befedjük.
  6. Kissé villával megszurkáljuk, hogy a levegő sütés közben kimenjen.
  7. Előmelegített sütőben, egy fordítással, 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
  8. Ha megsült félretesszük, míg a pudingkrémet elkészítjük.
  9. Pudingkrém készítése: A cukrot, tojássárgáját, pudingport tejjel simára keverjük, és sűrűre főzzük, ha már jó sűrű, belekeverjük a margarint, hogy elolvadjon benne.
  10. Majd tűzről levéve, a tepsiben lévő tésztára egyenletesen rákenjük, megszórjuk kókuszreszelékkel és hűlni hagyjuk.
  11. Ha már teljesen kihűlt, színes tortadarával megszórhatjuk, így még mutatósabb.
  12. 2-3 órára hűtőbe tesszük és vizes késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3531
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Ajánló

Ünnepekre, hétvégére, bármilyen összejövetelekre tudom ajánlani. Finom, kiadós, könnyű és hamar el lehet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszos-pudingos kocka
Gabimami58 139 recept

Csupán annyi, hogy egy régi sütim újjávarázsolása, így krémes is, és édes is...

Hozzávalók

A tésztához

A kókuszos töltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...