r
Nosalty Logó

Kókuszos-mákos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos-mákos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5539 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    328.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4586.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1247 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    1209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2055 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    1369 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1573 micro
Összesen 5539 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan hozzákavarjuk a kókuszreszeléket és mákot.
  2. Kikent vagy papírral bélelt tepsibe osztjuk, hogy egyenletes legyen, halvány rózsaszínre sütjük!
  3. A krémhez a megmaradt tojássárgáját egy hőálló edényben habossá kavarjuk a kristálycukorral.
  4. Hozzáadjuk a fele lisztet,2 ektejjel tovább kavarjuk, újra lisztet és a maradék tejet, vigyázva, hogy csomómentes maradjon. Állandó kavarással pépesre főzzük. (Ne ijesszen el, ha első fővésében elkezd csomósodni. Ilyen esetben húzzuk lejjebb a tüzet, és ajánlatos mixerrel folytatni a főzést, míg pépessé válik.)
  5. Amint kihűlt, hozzákeverjük a kockára vágott margarint és a vaníliás cukrot.
  6. Rákenjük a tésztára, majdtetejét kirakjuk a keksz írásával lefelé.
  7. A glazúrt olyan mennyiségben készítjük, ahogyan szeretnénk díszíteni a tésztát. (Néha kevesebb adagot készítek, és cirkásan ráfolydogáltatom.)
  8. Pár órát hűtőbe rakjuk, hogy a keksz megpuhuljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35X25X6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 32434
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 02.

Ajánló

Akinek fontos, hogy az alaptészta magasabb legyen, annak ajánlok kisebb sütőformát, pl.30X23X5 cm-s, ugyanis én szándékosan sütöm nagyba, hogy vekony legyen ez esetben az alap-hab. (Talán a sütési idő is növekszik enyhe pár perccel - legyen halvány rózsaszín a teteje)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fiaim ovis idejükben szülinapon voltak, mikor értük mentem, mindenféle finomsággal kínáltak, mesélték, melyik milyen féle. Ennél a sütinél felfigyeltem a mákra, s látványa amúgyis csalogatott krémes lévén...első falat után receptet kértem :-).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...