r
Nosalty Logó

Kókuszos kuglóf Vanilili konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos kuglóf Vanilili konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    214.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3992.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.5 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 4232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük (én mindig belecsepegtetek pár csepp citromlevet, de mindenkinek megvan a saját praktikája :D).
  2. A sárgáját a cukrokkal kikeverjük, majd a kakaópor kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
  3. Beleforgatjuk a tojáshabot, és egy nagy kuglófformába öntjük a massza 3/4-ét. Ha kisebb kuglófformánk van, akkor a hozzávalók 2/3-val dolgozzunk.
  4. A maradék masszába belekeverjük a kakaóport, és eloszlatjuk a kuglófforma tetején.
  5. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük.
  6. Bevonhatjuk mázzal, de önmagában is isteni. Lekvárral tálaljuk, és mind felfaljuk. (:
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4700
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok kuglóf receptet kipróbáltam már, de az én ízlésemnek valami mindig hiányzott. Egyszer nem volt elég liszt itthon, ezért kókuszreszelékkel helyettesítettem, és hozzáadtam még ezt-azt. Az eredmény isteni lett. Azóta rendszeres hétvégi sütemény, mert nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom. (: Ha éppen van itthon, akkor szoktam bele aszalt gyümölcsöt vagy diót, mandulát rakni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...