r
Nosalty Logó

Kókuszos gombócok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Kókuszos gombócok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1068 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1068 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.8 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6818 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    1243 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    2320 mg
  • Nátrium
    2263 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1034.1 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 6417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a kétféle lisztet és a sót összevegyítjük.
  2. A tejet megmelegítjük, feloldjuk benne a cukrot, s felfuttatjuk benne az élesztőt.
  3. A liszthez adjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat, s annyi aludttejet (vagy joghurtot), hogy rugalmas, közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk.
  4. Kb. másfél óra alatt duplájára kelesztjük.
  5. Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: az 1 dl tejet felforraljuk, s leforrázzuk vele a kókuszt.
  6. A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, s kemény, fényes habbá verjük.
  7. Összevegyítjük a kókusszal.
  8. A megkelt tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Minden négyzetre 1-1 kanál tölteléket teszünk, a négy sarkát egymásra hajtjuk, kissé összenyomkodjuk, s úgy tesszük tepsibe, hogy a hajtás alól legyen.
  9. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4676
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 07.

Ajánló

Ha nem elég a töltelék -nekem nem lett elég- , a maradék tésztát lehet lekvárral tölteni, vagy cukros dióval, túróval. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

El akartam használni a rég vásárolt kókuszreszeléket, de nem akartam valami nagyon édes, krémes sütit sütni. Bár a család, velem ellentétben, nem kókuszrajongó, ez ízlett nekik.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...