r
Nosalty Logó

Kókuszos-csokoládés sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztersilver
Kókuszos-csokoládés sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tészta kinyújtásához és megkenéséhez

Összesen 914 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tészta kinyújtásához és megkenéséhez

Összesen 3655 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tészta kinyújtásához és megkenéséhez

Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 914 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    237.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1957.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.7 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1513 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 3655 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tészta kinyújtásához és megkenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a tojássárgáján kívül egy tálban összemorzsoljuk, majd a sárgáját hozzáadva, tésztává gyúrjuk. A tésztát kettévágjuk, és lisztezett deszkán sütőformánknak (kb. 10x20 cm-es formába elegendő a tészta mennyisége) megfelelő méretű lapokat (2 db) nyújtunk belőle.
  2. Az egyik lapot a sütőformába helyezzük, és megszurkáljuk. A másik lapot sütőpapírral fedett tepsire helyezzük, és tetszőleges idomokat (csillag, szív...) szúrunk ki belőle úgy, hogy a keletkezett idomot a kiszúrt rész mellé helyezzük.
  3. Végül az egészet megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd félretesszük hűlni.
  4. A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd elkeverjük benne a margarint, a tejport és a kókuszreszeléket.
  5. A keményítőt a vízzel simára keverjük, majd a kókuszos krémhez adjuk. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, majd kevergetve besűrítjük.
  6. Az így készült tölteléket elkenjük a formában lévő linzertésztán, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Amikor kihűlt a kókuszkrém, a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd egyenletesen elkenjük a krém tetején, és gyorsan -mielőtt megkötne -, ráfektetjük a másik linzerlapot. A hűtőben dermesztjük tálalásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9301
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

A Nők Lapja konyhája decemberi számában találtam a receptet, pár hete elkészítettem, és mindenkinek ízlett a sütemény:).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tészta kinyújtásához és megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...