r
Nosalty Logó

Klasszikus olasz húsgombóc paprikás szósszal és polentával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Klasszikus olasz húsgombóc paprikás szósszal és polentával
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Paprikaszósz

Húsgombóc

Polenta

Tálalás

Összesen 741 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Paprikaszósz

Húsgombóc

Polenta

Tálalás

Összesen 2954 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Paprikaszósz

Húsgombóc

Polenta

Tálalás

Összesen 117 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3118.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    1634 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    2194 micro
  • β-crypt
    464 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 741 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    203.9 g

Zsír

  • Összesen
    150 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12473.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    2199 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    2923 mg
  • Nátrium
    6537 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1847.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1627 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    561 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    792 micro
  • α-karotin
    542 micro
  • β-karotin
    8778 micro
  • β-crypt
    1857 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2883 micro
Összesen 2954 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    407 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Paprikaszósz

Húsgombóc

Polenta

Tálalás

Elkészítés

Paprikaszósz

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A szósz elkészítéséhez tegyük az összes zöldséget egy hőálló edénybe, fűszerekkel, sóval, borssal és locsoljuk meg olívaolajjal.
  3. Süssük 15-20 percig, vagy amíg meg nem pirulnak a zöldségek.
  4. Ezután turmixoljuk össze őket és fűszerezzük, ha még szükséges.

Húsgombóc

  1. Az olívaolaj kivételével az összes hozzávalót tegyük egy nagy edénybe, kézzel gyúrjuk össze, majd formáljunk belőle dió méretű gombócokat.
  2. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kis olívaolajat és közepes fokozaton süssük a húsgombócokat nagyjából 10 percig, míg át nem sülnek és a szélük meg nem barnul.

Polenta

  1. Tegyük a kukoricadarát, a vajat és a vizet egy edénybe, keverjük össze, majd hogy ne csomósodjon be, folyamatos keverés mellett közepes tűzön főzzük.
  2. Ezután vegyük lejjebb a lángot és pároljuk még egy percig. Adjuk hozzá a parmezánt és a sót.

Tálalás

  1. Egy nagy merőkanál polentára tegyünk egy-két evőkanállal a szószból, majd koronázzuk meg néhány húsgombóccal.
  2. Meglocsolhatjuk még egy kis olívaolajjal és szórhatunk rá még egy kis extra parmezánt is.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6427
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 26.

Ajánló

Kiadós, egyszerű és nagyon olasz fogás!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadonatúj, „Klasszikus olasz konyha” című műsorában Michela Chiappa sorra veszi a legnépszerűbb olasz fogásokat, és bemutatja azok egyszerű és autentikus elkészítési módját. Az egyik legizgalmasabb a szegények konyhájára („cucina povera”) jellemző, mégis ellenállhatatlan és elegáns fogás, az olasz húsgombóc polentával.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Paprikaszósz

Húsgombóc

Polenta

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!