Klasszikus olasz húsgombóc paprikás szósszal és polentával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Paprikaszósz
-
125g darált marhahús178 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
1g édeskömény0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Húsgombóc
-
25g kukoricadara91 kcal
-
150g víz0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
1g só0 kcal
-
13g vaj90 kcal
Polenta
-
25 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Tálalás
Összesen
741
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Paprikaszósz
-
500g darált marhahús710 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
5g édeskömény1 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Húsgombóc
-
100g kukoricadara362 kcal
-
600g víz0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
3g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
Polenta
-
98 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g chili0 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Tálalás
Összesen
2954
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Paprikaszósz
-
19.8g darált marhahús28 kcal
-
16 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
4g zsemlemorzsa16 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0.2g édeskömény0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
Húsgombóc
-
4g kukoricadara14 kcal
-
23.7g víz0 kcal
-
8 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
2g vaj14 kcal
Polenta
-
4 kcal
-
15.8g paradicsom3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
Tálalás
Összesen
117
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 51 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3118.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 550 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 731 mg
-
Nátrium 1634 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 461.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 407 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 2194 micro
-
β-crypt 464 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 721 micro
Összesen
741
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 203.9 g
Zsír
-
Összesen 150 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 875 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12473.6 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 2199 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 483 mg
-
Foszfor 2923 mg
-
Nátrium 6537 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1847.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1627 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 561 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 179 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 467 micro
-
Kolin: 841 mg
-
Retinol - A vitamin: 792 micro
-
α-karotin 542 micro
-
β-karotin 8778 micro
-
β-crypt 1857 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 2883 micro
Összesen
2954
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 347 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 407 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
Paprikaszósz
-
500 g darált marhahús
-
100 g zsemlemorzsa
-
2 ek petrezselyem
-
1 ek olívaolaj
Húsgombóc
-
100 g kukoricadara
-
6 dl víz
-
5 dkg vaj
Polenta
Tálalás
Elkészítés
Paprikaszósz
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- A szósz elkészítéséhez tegyük az összes zöldséget egy hőálló edénybe, fűszerekkel, sóval, borssal és locsoljuk meg olívaolajjal.
- Süssük 15-20 percig, vagy amíg meg nem pirulnak a zöldségek.
- Ezután turmixoljuk össze őket és fűszerezzük, ha még szükséges.
Húsgombóc
- Az olívaolaj kivételével az összes hozzávalót tegyük egy nagy edénybe, kézzel gyúrjuk össze, majd formáljunk belőle dió méretű gombócokat.
- Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kis olívaolajat és közepes fokozaton süssük a húsgombócokat nagyjából 10 percig, míg át nem sülnek és a szélük meg nem barnul.
Polenta
- Tegyük a kukoricadarát, a vajat és a vizet egy edénybe, keverjük össze, majd hogy ne csomósodjon be, folyamatos keverés mellett közepes tűzön főzzük.
- Ezután vegyük lejjebb a lángot és pároljuk még egy percig. Adjuk hozzá a parmezánt és a sót.
Tálalás
- Egy nagy merőkanál polentára tegyünk egy-két evőkanállal a szószból, majd koronázzuk meg néhány húsgombóccal.
- Meglocsolhatjuk még egy kis olívaolajjal és szórhatunk rá még egy kis extra parmezánt is.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6407
- Feltöltés dátuma: 2016. május 26.
Ajánló
Kiadós, egyszerű és nagyon olasz fogás!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Vadonatúj, „Klasszikus olasz konyha” című műsorában Michela Chiappa sorra veszi a legnépszerűbb olasz fogásokat, és bemutatja azok egyszerű és autentikus elkészítési módját. Az egyik legizgalmasabb a szegények konyhájára („cucina povera”) jellemző, mégis ellenállhatatlan és elegáns fogás, az olasz húsgombóc polentával.