r
Nosalty Logó

Klasszikus harcsapaprikás házi túrós csuszával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Klasszikus harcsapaprikás házi túrós csuszával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A túrós csuszához

A harcsapaprikáshoz

Összesen 1258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A túrós csuszához

A harcsapaprikáshoz

Összesen 5032 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A túrós csuszához

A harcsapaprikáshoz

Összesen 169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2072.9 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    511 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 1258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.3 g

Zsír

  • Összesen
    317.9 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8291.7 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    3144 mg
  • Nátrium
    1015 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2043.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    837 micro
  • α-karotin
    454 micro
  • β-karotin
    3180 micro
  • β-crypt
    271 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2339 micro
Összesen 5032 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    346 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A túrós csuszához

  1. A csuszához a lisztet egy deszkára tesszük, a közepében mélyedést csinálunk, majd beleütjük a tojásokat. Egy villával óvatosan elkezdjük felverni a tojásokat, majd fokozatosan hozzákeverünk a lisztből. Amikor már elég sűrű a massza, kézzel egy gombóccá gyúrjuk, és nagyjából 10 percig dagasztjuk a tésztát. Majd frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percet pihentetjük.
  2. Ha eleget pihent, lisztezett felületen olyan vékonyra nyújtjuk, hogy lássuk rajta keresztül a kezünket. Ekkor keresztben tenyérnyi csíkokat vágunk belőle, majd azokat kisebb téglalapokra szaggatjuk.
  3. Alaposan megsózott, lobogó vízbe tesszük a tésztát, majd 2 percig főzzük, és leszűrjük. A szalonnát felkockázzuk, és egy serpenyőben pörccé sütjük. A zsíron megmelegítjük a tejfölt, a tésztához keverjük, és végül a túrót is hozzáadjuk. Megkóstoljuk, és ha kell, megsózzuk a csuszát.

A harcsapaprikáshoz

  1. A paprikáshoz felaprítjuk a hagymát, fokhagymát, apró kockákra vágjuk a paprikákat és a paradicsomot is. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd alacsony lángon, fedő alatt, nagyjából 10 percen keresztül üvegesre dinszteljük a hagymát. Ha kész, hozzáadjuk a fokhagymát, és közepes lángon 1-2 percig pirítjuk.
  2. Ekkor lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, majd hozzáadjuk a fűszereket, és alaposan elkeverjük az egészet. Visszatesszük a tűzre az edényt, és beletesszük a paprikát. Fedő alatt nagyjából 10-12 perc alatt puhára pároljuk, és hozzáadjuk a paradicsomot. Ezt további 5-7 percig főzzük fedő alatt, amíg a zöldségek teljesen szét nem esnek.
  3. Az alaphoz vizet öntünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 5 percig fedő alatt összefőzzük. Ha kész, levesszük róla a fedőt, és beletesszük a kockázott harcsát. Fedő nélkül 5-7 percig rotyogtatjuk, amíg a hal omlósra nem fő. Vigyázzunk, ne főzzük túl, mert akkor rágós lesz a harcsa.
  4. A túrós csuszát egy tálra szedjük, majd merünk rá a harcsapaprikásból is, Pörccel, hegyes erőssel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 184
  • 7 napos nézettség: 2035
  • Össznézettség: 34117
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus harcsapaprikás házi túrós csuszával
Lakos Benedek 373 recept

Számomra valamiért mindig olyan dekadens dolognak tűnt a klasszikus harcsapaprikás tálalása: a túrós tészta, mint köret ehhez az érzéshez mondhatni, sokat hozzátett. De mégis valahogy így képes kiteljesedni ez az étel: a fűszeres, paprikás, szaftos hal tökéletesen illeszkedik az enyhén savanykás, túrós-tejfölös tésztához. Ez a harmonikus különcség teszi az abszolút kedvenc ételemmé a klasszikus harcsapaprikást, most pedig megmutatom, hogy szerintem miként néz ki a tökéletes elkészítése.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...