r
Nosalty Logó

Kívül-belül csokis koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Kívül-belül csokis koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 4543 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    236.7 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4712 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    889 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    2006 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.7 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1116 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1581 micro
Összesen 4543 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az étcsokit a cukorral és a vajjal vízfürdőben felolvasztjuk, és egyenletesre elkeverjük. Ha lehúztuk a tűzről, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszitáljuk a porcukrot, és fakanállal beleforgatjuk a sütőporral elkevert átszitált lisztet, valamint az aszalt vagy kandírozott gyümölcsöket is. Végül az egészet belekeverjük a csokis masszába.
  3. A koszorú formát kikenjük vajjal, beszórjuk liszttel, és beleöntjük a tésztát.
  4. Kb. 45 percig (tűpróba!) sütjük , aztán hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd úgy negyed óra elteltével kiborítjuk.
  5. Ha teljesen kihűlt, forró víz fölött felolvasztjuk a bevonócsokit az olajjal együtt, és bevonjuk vele a koszorút. Mielőtt a máz megszilárdulna, meghintjük mandulaforgáccsal, és marcipánt reszelünk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3086
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Ajánló

Volt itthon egy kis marcipánmaradékom, ezért gondoltam, abból is felkockázok egy keveset, és belekeverem az aszalt áfonyával együtt. Ez nem volt jó ötlet, mert a marcipán elsüllyedt, és mind egy szálig elolvadt... Úgyhogy amikor kiborítottam a koszorút,  hepehupás, de legalább marcipánízű volt.:))  Így bevontam a csokival, amiből 15 dkg csak nagyon szűkösen volt elég, ezért ajánlottam többet. Aztán ráreszeltem a tetejére egy kis hideg marcipánt, és meghintettem mandulaforgáccsal. A zsűri azt mondta, jöhet máskor is, mert nemcsak hogy finom, de puha maradt másnapra is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kívül-belül csokis koszorú
Tomatotree 262 recept

Másféle koszorút is kipróbáltam már, és az is ízlett. Ennek a tésztája is csokis és a bevonata is, ami garantálja a sikert.:) Nem is beszélve arról, hogy mindenfélével felturbózhatjuk kívül-belül.

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...