r
Nosalty Logó

Kisdobos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Kisdobos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    204.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6059.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1511 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2433 mg
  • Nátrium
    1489 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    836.1 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 5433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a sütőporral. Kanalanként adjuk hozzá a lisztet, mindegyikkel jól elkeverjük.
  2. Kenetlen tepsibe kiskanálnyi masszát rakunk egymástól tisztes távolságban, mert sülés közben nagyon megnőnek. Magas hőfokon sütjük, vigyázva, ne piruljon meg nagyon.
  3. Ha megsültek, rögtön le is szedjük a tepsiről.
  4. Elkészítjük a krémet: a pudingból és 1 ek kakaóból a tejjel pépet főzünk.
  5. A margarint a cukorral elkeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, végül a maradék 2 evőkanál kakaót.
  6. A kihűlt korongokat kettesével összeragasztjuk a krémmel.
  7. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, s becsorgatjuk, vagy bevonjuk vele a sütiket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15204
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy régi, lakodalmas készülődésből származó recept. Nem sütöm túl gyakran, bár nagyon finom. Igazából a sok tepsimosogatás miatt orroltam meg rá, mert az eredeti recept szerint kenetlen tepsiben kell sütni. Persze odaragad, úgy kell lapáttal felvakarni, s mosni a tepsit, mert több tepsivel lesz belőle. Ezúttal sütőpapírt használtam, ahhoz is odaragadt, de nem kellett annyit mosogatni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...