r
Nosalty Logó

Kinder pingui torta Ciccke konyhájából

NS
Kinder pingui torta Ciccke konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokiréteghez

A bevonathoz

1035
Kalória
15.3g
Fehérje
74.6g
Szénhidrátok
76.3g
Zsír
56.9g
Víz
258g
Koleszterin
5.7g
Rost
49.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokiréteghez

A bevonathoz

Összesen 1035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokiréteghez

A bevonathoz

Összesen 6193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokiréteghez

A bevonathoz

Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    457.9 g
  • Telített zsírsav
    292 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6766.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    676 mg
  • Foszfor
    2780 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.6 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    341.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1593 micro
Összesen 6193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit elfelezzük, és külön-külön sütjük ki a két lapot: a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, apránként adagolva hozzá a vizet.
  2. Belekeverjük a sütőporos lisztet, majd a kakaóport, végül a felvert tojásfehérjéket.
  3. Egy tortakarika karimáját vékonyan kivajazzuk, aljára sütőpapírt teszünk. A masszát belesimítjuk, forró sütőben kisütjük.
  4. A tejszínes krém hozzávalóit szintén érdemes elfelezni, és így készíteni a 2 réteget: a zselatint áztassuk be 3 ek vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
  5. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
  6. A mézet langyítsuk meg, hogy folyós legyen, majd óvatosan csorgassuk a habba, majd ismét verjük fel.
  7. Az egyik lapot a tortakarikába fektetjük, rásimítjuk az egyik adag krémet, majd hűtőbe tesszük.
  8. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe.
  9. A megdermedt csokirétegre jön a másikadag krém, majd a másik kakaós lap. Hűtőben még egy kicsit dermesztjük.
  10. A bevonat alapanyagait tálba téve vízfürdőn egyneművé olvasztjuk, majd a tortát bevonjuk vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Nővérem nagyon szereti a csokiutánzó sütiket, és úgy általában a csokikat is. A Kinder sütik sosem fognak kimenni a divatból, így gondoltam, ez az örökzöld édesség jó alap lesz a szülinapi tortához. Keresgéltem recepteket, végül ez tűnt a legjobbnak. Kicsit változtattam ugyan rajta, de lényeg megmaradt: az örökzöld Kinder Pingui. A tortának nagy sikere volt, így biztos nem utoljára sütöttem ilyen tortát.

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Betilthatja a magyar kormány ezt az élelmiszert

Az Agrárminisztérium még 2024 nyarán bocsájtotta társadalmi vitára a terveit a műhús előállításának és forgalomba hozatalának tilalmáról. Úgy néz ki, az ezzel kapcsolatos aggályok megállják a helyüket, és betiltás lesz a vége a történetnek hazánkban.

Top Receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...