r
Nosalty Logó

Kinder pingui torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Kinder pingui torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A tetejére

Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A tetejére

Összesen 5851 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A tetejére

Összesen 364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    441.5 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6432.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1261 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    2637 mg
  • Nátrium
    1743 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1298 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 5851 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot, a tojássárgáját a meleg vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk kicsinyenként a kakaós lisztet, melyben elkevertük a sütőport is, végül a fehérje felvert habját. Mint a piskótát, ki hogy szokta:)
  2. Egy kerek tortaforma alját bevonjuk alufóliával, így biztosan szép, hibátlan lapot kapunk. Két lapot sütünk.
  3. Áztassuk be a zselatint 6 ek vízbe, kicsit állni hagyjuk, majd lassú tűzön kevergetve oldjuk fel, hogy áttetsző legyen.
  4. Verjük fel kemény habbá a jól lehűtött Hulalát, hozzáadva a 2-3 cs vaníliás cukrot, és csurgassuk bele a zselatint is.
  5. Az egyik lapot tegyük vissza a tortaformába, kenjük meg nagyon vékonyan egy pici dzsemmel (eper vagy meggy), és a hab felét osszuk el rajta. Ezt tegyük hűtőbe, amíg a csokiréteget elkészítjük.
  6. Mikróban olvasszuk fel a 15 dkg étcsokit a margarinnal és a 2 ek olajjal. (Nem kell folyósra, kis habverővel egyenletes krém állagúvá felkeverjük.)
  7. A kihűlt habra szépen elkenjük ezt a csokikrémet, ráhelyezzük a másik tésztalapot és a maradék habot. Újra vissza a hűtőbe. Amíg ez hűl, elkészítjük a mázt ugyanúgy, mint a közbülső csokiréteget.
  8. Végül a második réteg hideg habon elkenjük (lapos tortalapáttal) a mázt, és visszatesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 634
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 109804
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 28.

Ajánló

A tésztát érdemes előző este megsütni, a krémmel és a habbal másnap rakjuk össze. Macerásnak tűnhet a hűtés rétegenként, de nem az! Az egész csak addig tart, amíg éppen a következő műveletet készítjük elő, és már vehető is ki. Amíg felkeverjük a csokit, a hab már le is hűlt. Szépen szeletelni forró vízbe mártott késsel lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kinder pingui torta
tekovacs 91 recept

Az eredeti receptet, a Kinder pingui süteményt itt láttam a NoSalty oldalán. Nitta szakács készítette. Én tortaformában sütöttem, és egy pici dzsemet kentem az egyik tésztalapra, hogy oldja a csoki és hab töménységét.:) Nagyon finom torta sikeredett belőle!

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...