Kinder pingui torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
tekovacs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 36% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
4g rétesliszt14 kcal
-
2g víz0 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A tejszínes krémhez
-
105 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
6 kcal
A csokoládés krémhez
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
12 kcal
A tetejére
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
18 kcal
Összesen
490
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 36% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
45g rétesliszt164 kcal
-
18g víz0 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A tejszínes krémhez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A csokoládés krémhez
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A tetejére
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
5851
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 36% Zsír
A tésztához
-
20.5g tojás26 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
2.8g rétesliszt10 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
A tejszínes krémhez
-
31.1g növényi habtejszín78 kcal
-
1.2g zselatin4 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
A csokoládés krémhez
-
9.3g étcsokoládé51 kcal
-
6.2g margarin45 kcal
-
9 kcal
A tetejére
-
9.3g étcsokoládé51 kcal
-
6.2g margarin45 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
Összesen
364
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 536 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
490
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.3 g
Zsír
-
Összesen 441.5 g
-
Telített zsírsav 212 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 1114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6432.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 1261 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 603 mg
-
Foszfor 2637 mg
-
Nátrium 1743 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 390.1 g
-
Cukor 245 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 286.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2109 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 890 mg
-
Retinol - A vitamin: 2001 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1298 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1578 micro
Összesen
5851
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
364
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 evőkanál rétesliszt
-
6 teáskanál víz
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A tejszínes krémhez
-
5 dl növényi habtejszín
-
20 g zselatin
-
2 csomag vaníliás cukor
A csokoládés krémhez
-
15 dkg étcsokoládé
-
10 dkg margarin
-
2 ek napraforgó olaj
A tetejére
-
15 dkg étcsokoládé
-
10 dkg margarin
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A cukrot, a tojássárgáját a meleg vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk kicsinyenként a kakaós lisztet, melyben elkevertük a sütőport is, végül a fehérje felvert habját. Mint a piskótát, ki hogy szokta:)
- Egy kerek tortaforma alját bevonjuk alufóliával, így biztosan szép, hibátlan lapot kapunk. Két lapot sütünk.
- Áztassuk be a zselatint 6 ek vízbe, kicsit állni hagyjuk, majd lassú tűzön kevergetve oldjuk fel, hogy áttetsző legyen.
- Verjük fel kemény habbá a jól lehűtött Hulalát, hozzáadva a 2-3 cs vaníliás cukrot, és csurgassuk bele a zselatint is.
- Az egyik lapot tegyük vissza a tortaformába, kenjük meg nagyon vékonyan egy pici dzsemmel (eper vagy meggy), és a hab felét osszuk el rajta. Ezt tegyük hűtőbe, amíg a csokiréteget elkészítjük.
- Mikróban olvasszuk fel a 15 dkg étcsokit a margarinnal és a 2 ek olajjal. (Nem kell folyósra, kis habverővel egyenletes krém állagúvá felkeverjük.)
- A kihűlt habra szépen elkenjük ezt a csokikrémet, ráhelyezzük a másik tésztalapot és a maradék habot. Újra vissza a hűtőbe. Amíg ez hűl, elkészítjük a mázt ugyanúgy, mint a közbülső csokiréteget.
- Végül a második réteg hideg habon elkenjük (lapos tortalapáttal) a mázt, és visszatesszük a hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 634
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 109804
- Feltöltés dátuma: 2011. július 28.
Ajánló
A tésztát érdemes előző este megsütni, a krémmel és a habbal másnap rakjuk össze. Macerásnak tűnhet a hűtés rétegenként, de nem az! Az egész csak addig tart, amíg éppen a következő műveletet készítjük elő, és már vehető is ki. Amíg felkeverjük a csokit, a hab már le is hűlt. Szépen szeletelni forró vízbe mártott késsel lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
tekovacs
91 recept
Az eredeti receptet, a Kinder pingui süteményt itt láttam a NoSalty oldalán. Nitta szakács készítette. Én tortaformában sütöttem, és egy pici dzsemet kentem az egyik tésztalapra, hogy oldja a csoki és hab töménységét.:) Nagyon finom torta sikeredett belőle!