Kinder Bueno torta Évi néni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
23g tojás29 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
14g finomliszt52 kcal
-
3g szőlőmagolaj22 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
33g tej19 kcal
-
14 kcal
-
4g víz0 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
10 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
17g törökmogyoró105 kcal
-
8g cukor32 kcal
Máz
-
17g tejcsokoládé89 kcal
-
17g tejcsokoládé89 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
2g szőlőmagolaj15 kcal
Összesen
610
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
275g tojás346 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
170g finomliszt619 kcal
-
30g szőlőmagolaj265 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
400g tej224 kcal
-
171 kcal
-
50g víz0 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
200g törökmogyoró1258 kcal
-
100g cukor387 kcal
Máz
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
20g szőlőmagolaj177 kcal
Összesen
7308
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
13.5g tojás17 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
8.4g finomliszt30 kcal
-
1.5g szőlőmagolaj13 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
19.7g tej11 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
9.9g törökmogyoró62 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
Máz
-
9.9g tejcsokoládé53 kcal
-
9.9g tejcsokoládé53 kcal
-
2.5g étcsokoládé13 kcal
-
1g szőlőmagolaj9 kcal
Összesen
360
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 35 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
610
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.7 g
Zsír
-
Összesen 420.4 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 170 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 1211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5830.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 1728 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 715 mg
-
Foszfor 2248 mg
-
Nátrium 895 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 29 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 770.7 g
-
Cukor 534 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 292.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1312 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 365 micro
-
Kolin: 932 mg
-
Retinol - A vitamin: 1294 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 217 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1287 micro
Összesen
7308
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
360
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
5 db tojás
-
15 dkg cukor
-
17 dkg finomliszt
-
3 ek szőlőmagolaj
-
1 teáskanál sütőpor
Krém
-
4 dl tej
-
0.5 dl víz
-
10 g zselatin
-
3 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg vaj
-
20 dkg törökmogyoró
-
10 dkg cukor
Máz
-
20 dkg tejcsokoládé
-
20 dkg tejcsokoládé
-
5 dkg étcsokoládé
-
2 ek szőlőmagolaj
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat a cukorral robotgéppel összekeverjük, míg a massza fehéredni nem kezd, majd hozzáadjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet.
- Egy nagy gáztepsit (nálam 39x40 cm) kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát elterítjük rajta, ügyelve arra, hogy egyforma vastag legyen mindenütt.
- 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Félretesszük hűlni.
- Egy 40 cm-es őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, és a kihűlt tésztával beborítjuk a falát. A végeibe is beszabunk a piskótából egy-egy félkört.
Krém
- A vizet felforrósítjuk, elkeverjük benne a zselatint.
- A tejet a főzés nélküli pudinggal 2-3 perc alatt besűrítjük, majd hozzáadjuk a zselatint is és a cukrot, tovább keverjük.
- Késes darálóban a héjától megfosztott törökmogyorót a cukorral finomra daráljuk, és a krémbe keverjük.
- A piskótával kibélelt formát megtöltjük a krémmel színültig, majd a tetejét is lefedjük piskótalappal.
- Az egész formát becsomagoljuk fóliába, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára dermedni.
Máz
- Másnap reggel vízgőz felett felmelegítünk 20 dkg mogyorós tejcsokoládét egy kanál szőlőmagolajjal, és a tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk, elsimítjuk (ez lesz a kinder bueno alja). Hűtőbe tesszük dermedni.
- Míg hűl, a sima tejcsokoládét szintén vízgőz fölött felolvasztjuk egy kanál szőlőmagolajjal.
- A megdermedt tortát egy hosszú tálra vagy tálcára borítjuk, és a tésztát a felolvasztott tejcsokoládé felével, ecsettel bevonjuk, majd mélyhűtőbe tesszük dermedni. Ha megszilárdult, az olvasztott csokoládé másik felével is bevonjuk a tésztát. Két réteg csokoládé elég vastag réteget képez a tésztán.
- Az étcsokoládét is felolvasztjuk vízgőz felett, és kanállal végigcsorgatjuk a megszilárdult tejcsokoládé tetején. Hűtőben megszilárdítjuk ezt a réteget is.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x39
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 17617
- Feltöltés dátuma: 2015. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Meglepetésnek készítettem egy kollégám fiának. Először kétségbe estem, hogyan lehet jó kinder tortát készíteni. Elolvastam millió receptet, de végül is azokhoz az anyagokhoz nyúltam, amit egyébként is szoktam használni.