r
Nosalty Logó

Kínai zöldséges tészta Marcitól

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marcell
Kínai zöldséges tészta Marcitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zöldséghez

A tésztához

Összesen 608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zöldséghez

A tésztához

Összesen 2425 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zöldséghez

A tésztához

Összesen 159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    225 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1241 micro
  • β-karotin
    2969 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4045 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    1833 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    900.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1325 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4962 micro
  • β-karotin
    11877 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 2425 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A zöldséghez

A tésztához

Elkészítés

A zöldséghez

  1. Első teendőnk, hogy előkészítünk mindent, amire szükség lesz: egy éles késre, vágódeszkára, wokra vagy egy nagyobb serpenyőre (fedővel együtt).Aprítsuk fel a zöldségeket minél vékonyabb csíkokra (zsülienre).
  2. Zöldségek: Hevítsünk olajat a serpenyőben vagy wokban, és a zöldségeket kezdjük el megpirítani. Először a sárgarépát, fehérrépát 2-3 percig, aztán tegyük hozzá agombát, az uborkát, a padlizsánt, a paprikát, még 2-3 percig pirítjuk.
  3. Locsoljuk meg egy jó adag szójaszósszal, facsarjuk rá a lime levét, ahéját is ráreszelhetjük. Ha szeretnénk, csöpögtessük rá a mézet. Adjuk hozzá 1 ekfűszerkeveréket. Forgassuk jól össze a zöldségeket,és kóstoljuk meg. Ha igényel sósságot,szójaszósszal, ha savanyúságot, akkorcitrommal, ha pedigédességet, akkormézzel tudjuk pótolni. Mindenkinek ízlése szerint, ha ez megvan, és jónak is találjuk, vegyünk elő egy edényt, és kotorjuk át a zöldségeket, és tegyük félre.
  4. Tészta:Hevítsük fel az olajat a serpenyőben vagy wokban, NE túl erős lángon. Törjük félbe a spagettit,és tegyük bele az olajba. Locsoljuk meg bőven szójaszósszal, vigyázzunk,mert a forró olajjal érintkezve fröcskölhet! Kezdjük el pirítani. Vigyázzunk, ne égessük oda, csak annyira pirítsuk meg hogy szép barnás legyen.
  5. Ha már jónak találjuk, adjunk hozzá a zöldségeket és egy bögre vizet. A víz fedje el a tésztát.
  6. Most várunk, amíg a tészta megfő. A zöldség megpárolódik, időnként nézzünk rá, és ha a tészta igényel még vizet a puhuláshoz,pótoljuk.
  7. Kb. félóra múlva a tészta megfőtt. A zöldség puha, most szórjuk meg még egy evőkanál fűszerkeverékkel. A tésztát forgassuk össze, tegyük nagy lángra sütőt. A maradék levet is főzzük el,és kicsit még pirítjuk a tésztát, és ezzel készen is vagyunk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 18547
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 27.

Ajánló

Sake vagy japán zöld teaával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcell 2 recept

Az otthoni maradék vagy fölösleges zöldségekből egy igen finom étel készíthető, és még egészséges is.

Hozzávalók

A zöldséghez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...