r
Nosalty Logó

Kínai vaníliás gőzgombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Kínai vaníliás gőzgombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1818 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 228 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3914.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    2076 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 1818 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral (nem kell nagyon felverni, épphogy kivilágosodjon).
  2. Egy edénybe tesszük a vajat és a tejet, lassú tűzön melegítjük, amíg a vaj el nem olvad.
  3. Apránként a tojássárgájához öntjük, és jól elkeverjük.
  4. Hozzákeverjük a keményítőt és a vaníliát, majd visszatesszük a tűzre, és tovább főzzük, amyg be nem sűrűsödik. Egy pudingnál sűrűbb, ragacsos masszát kell kapjunk.
  5. Egy másik edénybe tesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd kb. 20 percre mélyhűtőbe tesszük.
  6. 20 perc elteltével kivesszük a masszát, 8 részre osztjuk, és golyókat formálunk a krémből. Legalább 3 órára visszatesszük a mélyhűtőbe, vagy egy éjszakán át otthagyjuk.
  7. A tésztához összekeverjük a lisztet a cukorral és sóval, majd jól elkeverjük.
  8. Mélyedést csinálunk a lisztbe, és hozzáadjuk a sütőport, élesztőt és a meleg tejet. Először spatulával, majd kézzel gyúrjuk tovább a tésztát.
  9. Amikor nagyjából összeállt, gyúródeszkára helyezzük, és kis mélyedésbe hozzáöntjük az olajat. Addig gyúrjuk, dolgozzuk bele az olajat, amíg teljesen fel nem veszi, kb. 3-5 perc.
  10. A tésztát 8 felé osztjuk, és golyókat formálunk belőlük. Amikor épp nem dolgozunk velük, fóliával letakarjuk, hogy ne veszítsen a nedvességéből. 5 percig pihentetjük őket.
  11. Sütőpapírból kb. 10 centis köröket vágunk ki.
  12. Az összeállításhoz egy tésztagombócot kézzel lapos koronggá nyújtunk, a mélyhűtőből kivett krémet a közepére tesszük, és körbevesszük a tésztával, hogy a krém sehol se látszódjon ki. Rátesszük egy sütőpapírkörre.
  13. (Ennél a résznél lehet a kis medvéket megcsinálni, ehhez az aljáról le kell csippenteni egy kisebb darabot, 3 golyócskát formálni belőle, és retenni a krémmel töltött golyóra háromszög alakban.)
  14. Vegyük elő a gőzölőt, töltsük meg forró vízzel, és tegyük rá a lyukacsos részt, és tegyük rá a medvéket/gombócokat egymástól olyan messzire, amennyire csak lehet (az én gőzölőmben 4 gombóc fért el). Tegyük rá a tetőt, és hagyjuk így 30 percig.
  15. Ezután forraljuk fel a vizet, és a lobogó víz fölé tegyük vissza a gombócokat. 12 percig hagyjuk párolódni őket (a tetőt ne csukjuk le teljesen). Ha ez letelt, kapcsoljuk ki, és hagyjuk állni 5 percig, csak ezután vegyük ki és hagyjuk hűlni.
  16. A maradék 4 gombóccal meg kell ismételni ezt.
  17. (Ha macikat csináltunk, akkor a díszitéshez a szilvalekvárból rakjunk 3 pontot, ahol a szemei és az orra lenne a mackónak.)
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 772
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karantén főzőlecke. Máskor nem álltam volna neki egy ilyen édességnek, de a sok szabadidőmmel most ráértem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...