r
Nosalty Logó

Kínai szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pötyi64
Kínai szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 5898 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    426.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    187 g
  • Koleszterin
    1740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7285.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1509 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    2963 mg
  • Nátrium
    2020 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2661 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    1456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2514 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1709 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1792 micro
Összesen 5898 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A 25 dkg margarint habosra keverjük a 20 dkg porcukorral, majd hozzákeverjük a 25 dkg darált diót.
  2. Mikor ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a sütőporral elkevert lisztet, végül a 8 tojás felvert habját (amit már előzöleg felvertünk) lazán belekeverjük.
  3. A tepsit kikenjük margarinnal, lisztezzük, végül beleöntjük a masszát, és megsütjük.
  4. Mikor már majdnem kész a tészta, ráöntjük a 8 tojássárgával, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra kevert mázat.
  5. Alacsony hőfokon szárítjuk rá a tojásos mázat, nem sütjük.
  6. Amikor kész van, hagyjuk kihűlni, végül díszítésként telecsepegtetjük csokoládémázzal a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x4
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24510
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 21.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik szeretik a diós sütiket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pötyi64 57 recept

Ez a recept régi munkahelyemről származik, ott kaptam még valamelyik kolleganőmtől. A recept túlélte az ídőt (25 év), sajnos a munkahely nem.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...