r
Nosalty Logó

Kínai sült tészta - hús nélkül

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Kínai sült tészta - hús nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2314 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1287 micro
  • β-karotin
    3013 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3243.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    926.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    477 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1513 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5149 micro
  • β-karotin
    12051 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 2314 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    308 micro
  • β-karotin
    720 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a tésztát főni jó sós vízben.
  2. Minden zöldséget "szecskára" kell vágni, azaz nagyon vékony hosszanti szeletekre, ez hozzájárul a kínai jellegű esztétikához is, meg hogy hamar megfő.
  3. A hosszúkás szeletekre vágott hagymát olajon meg kell párolni üvegesre, egy kis só és bors társaságában.
  4. Ezután jöhet a répa és a káposzta, amik ugye szintén hosszúkás, vékony szeletekben vannak.
  5. Ha ezek már szépen megpárolódtak, akkor jöhet a szójaszósz, 1-2-3 löttyintés, és akkor sötétebb lesz az egész kajánk és kicsit ízesebb. Kóstoljunk! Ilyenkor derül, ki hogy kell még egy kis só, vagy bors. Mivel a káposzta levet eresztett és nem szeretnénk, hogy vizes maradjon, ezért kb egy evőkanálnyi lisztet szórunk rá, és jól át forgatjuk.Ezzel kész is.
  6. A tésztát leszűrtük már, és visszatettük az edénybe. Ráöntjük az egész káposztás témát, és jól összeforgatjuk. Tálaljuk és kész.
  7. Jó étvágyat! (Gombával meg lehet bolondítani. Kisfejű gombákat szoktam választani, és azokat 4 felé vágom, a többi zöldséggel együtt adom hozzá.)
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 32889
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a kínai kaját és úgy határoztam, valahogy belopom ezt az ízvilágot az otthoni konyhába is. Nagyon finom és olcsó étel, ami gyorsan elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...