r
Nosalty Logó

Kínai édes-savanyú csirke

3,0

3 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NapsütötteVidékünkön
Kínai édes-savanyú csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

383
Kalória
31.7g
Fehérje
57g
Szénhidrátok
3.6g
Zsír
291.1g
Víz
91.3g
Koleszterin
2.5g
Rost
44.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Szósz

Főzés

Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Szósz

Főzés

Összesen 1533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Szósz

Főzés

Összesen 88 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1793.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1032 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    8652 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7174.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    5300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1164.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    4126 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    34609 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    1978 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

Szósz

  1. A szósz hozzávalóit elkeverjük egymással.

Főzés

  1. A csirkemelleket laposan falatnyi darabokra szeljük. Ehhez a fél csirkemellet hosszában három részre vágjuk és srégen szeleteljük a csíkokat. A lapos szeletelés segít nagyobb felületet létrehozni, ami miatt gyorsabban átsül a csirkehús.
  2. A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk őket a szódabikarbónával és hozzáadjuk a szójaszószt. Összekeverjük és 30-60 percre félretesszük. A szódabikarbóna segít puhítani a húst.
  3. Az ananászt megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. A kaliforniai paprikát csíkokra szeljük.
  4. Egy edényben (én teflonos wokserpenyőt használtam) felmelegítjük a szószt és addig forraljuk, amíg elolvad a cukor. Ezután hozzáadjuk a darabolt ananászt és paprikát, majd két percig főzzük őket közepes hőmérsékleten.
  5. A csirkehúst is a szószhoz adjuk, majd gyakran keverve tíz-tizenöt perc alatt puhára főzzük. A kukoricakeményítőt feloldjuk három evőkanál vízben és belekeverjük az ételbe. További két percig főzzük.
  6. A kínai édes-savanyú csirkét párolt rizzsel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: wok

A kínai édes-savanyú csirkét otthon is egyszerűen elkészíthetjük. Ez a recept garantáltan olyan, mint a büfében. Érdemes a szójaszószból és a rizsecetből azokat a fajtákat használni, amiket Kínában is használnak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Pesztós húsgolyós burger

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres ...

Nosalty

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!