r
Nosalty Logó

Kínai édes-savanyú csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Kínai édes-savanyú csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Szósz

Főzés

Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Szósz

Főzés

Összesen 1533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Szósz

Főzés

Összesen 88 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1793.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1032 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    8652 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7174.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    5300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1164.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    4126 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    34609 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    1978 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 88 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

Szósz

  1. A szósz hozzávalóit elkeverjük egymással.

Főzés

  1. A csirkemelleket laposan falatnyi darabokra szeljük. Ehhez a fél csirkemellet hosszában három részre vágjuk és srégen szeleteljük a csíkokat. A lapos szeletelés segít nagyobb felületet létrehozni, ami miatt gyorsabban átsül a csirkehús.
  2. A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk őket a szódabikarbónával és hozzáadjuk a szójaszószt. Összekeverjük és 30-60 percre félretesszük. A szódabikarbóna segít puhítani a húst.
  3. Az ananászt megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. A kaliforniai paprikát csíkokra szeljük.
  4. Egy edényben (én teflonos wokserpenyőt használtam) felmelegítjük a szószt és addig forraljuk, amíg elolvad a cukor. Ezután hozzáadjuk a darabolt ananászt és paprikát, majd két percig főzzük őket közepes hőmérsékleten.
  5. A csirkehúst is a szószhoz adjuk, majd gyakran keverve tíz-tizenöt perc alatt puhára főzzük. A kukoricakeményítőt feloldjuk három evőkanál vízben és belekeverjük az ételbe. További két percig főzzük.
  6. A kínai édes-savanyú csirkét párolt rizzsel kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 403
  • Tegnapi nézettség: 63
  • 7 napos nézettség: 462
  • Össznézettség: 38117
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai édes-savanyú csirke
NapsütötteVidékünkön 174 recept

A kínai édes-savanyú csirkét otthon is egyszerűen elkészíthetjük. Ez a recept garantáltan olyan, mint a büfében. Érdemes a szójaszószból és a rizsecetből azokat a fajtákat használni, amiket Kínában is használnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...