Kijevi jércemell balzsamecetes laskagombával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Manuel Calavera
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
28g csirkemellfilé34 kcal
-
10g teavaj72 kcal
-
10g trappista sajt35 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
38g laskagomba11 kcal
-
8g póréhagyma2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
2g balzsamecet2 kcal
-
5g fehérbor4 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
Összesen
669
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
40g teavaj287 kcal
-
40g trappista sajt141 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
150g laskagomba44 kcal
-
30g póréhagyma8 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
8g balzsamecet7 kcal
-
20g fehérbor16 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
Összesen
2670
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
13.3g csirkemellfilé16 kcal
-
4.7g teavaj34 kcal
-
4.7g trappista sajt17 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
17.8g laskagomba5 kcal
-
3.6g póréhagyma1 kcal
-
13g tojás16 kcal
-
11.9g finomliszt43 kcal
-
11.9g zsemlemorzsa47 kcal
-
0.9g balzsamecet1 kcal
-
2.4g fehérbor2 kcal
-
15.1g napraforgó olaj134 kcal
Összesen
317
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 763.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 293 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 89.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
669
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76 g
Zsír
-
Összesen 190.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 577 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3054.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 553 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 1036 mg
-
Nátrium 1170 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 356.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 578 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 484 mg
-
Retinol - A vitamin: 559 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 757 micro
Összesen
2670
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
317
kcal
Hozzávalók
-
4 dkg teavaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
15 dkg laskagomba
-
3 dkg póréhagyma
-
2 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
1.5 ek balzsamecet
-
20 ml fehérbor
-
1.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Mossuk le és csepegtessükle a jércemellet.
- Nyissuk ki egy éles kés segítségével, kissé klopfoljuk ki, hogy meglazítsuk a rostokat.Enyhén sózzuk le.
- A vajat törjük szét villával, keverjük össze egy szétzúzott fokhagymagerezddel, borsozzuk, sózzuk, és adjunk hozzá egy nagy csipet apróra vágott petrezselyemzöldet.
- Az ízesített vajat keverjük össze a reszelt sajttal.
- Töltsük bele a jércemellbe, és hajtsukössze úgy, hogy a töltelék ne lógjon ki sehol.
- Panírozzuk be.
- Bő olajban rántsuk ki úgy, hogy hogy az olaj hőmérséklete ne legyen túl magas, különben a hús kérget kap, és nem sül át (180 C°).
- A körethez: mossuk le folyó víz alatt a laskagombát, alaposan csepegtessük le, ne legyen vizes.Vágjuk 1 cm-es csíkokra.
- Vágjuk a póréhagymát julienne-re.
- Serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, pirítsuk meg a laskagomba csíkokat.
- Ha megpirult a gomba, adjuk hozzá a póréhagymát.Ha kissé megfonnyadt a póréhagyma, öntsük fel a fehérborral.Ha a bor elpárolgott, hozzáadunkegy gerezd zúzott fokhagymát.
- Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a balzsamecetet.
- A jércemellet kettévágva tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 150 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3774
- Feltöltés dátuma: 2013. március 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Manuel Calavera
20 recept
Tradicionális, alap töltött húsétel, nem maradhat ki egy-egy kreatívabb háziasszony (kreatív férj) szakács-repertoárjából.