Kijevi diós-krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
süteménylapok
-
50g finomliszt182 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
3g tejföl5 kcal
diós hab
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
19g dió123 kcal
-
0g só0 kcal
töltelék
-
63g tej35 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g szilvalekvár39 kcal
díszítés
-
6g dió41 kcal
-
38g gránátalma17 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
1262
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
süteménylapok
-
400g finomliszt1456 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
20g tejföl40 kcal
diós hab
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g dió981 kcal
-
0g só0 kcal
töltelék
-
500g tej280 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g szilvalekvár310 kcal
díszítés
-
50g dió327 kcal
-
300g gránátalma139 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
10093
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
süteménylapok
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
7.9g vaj57 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.6g tejföl1 kcal
diós hab
-
5.1g tojásfehérje3 kcal
-
4.8g cukor18 kcal
-
4.8g dió31 kcal
-
0g só0 kcal
töltelék
-
15.9g tej9 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
6.4g szilvalekvár10 kcal
díszítés
-
1.6g dió10 kcal
-
9.5g gránátalma4 kcal
-
6.4g habtejszín19 kcal
Összesen
321
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 74.9 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 950.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 380 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.9 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 74.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 496 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 486 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
1262
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 136.1 g
Zsír
-
Összesen 599.2 g
-
Telített zsírsav 294 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 152 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 115 g
-
Koleszterin 2069 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7603.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 2124 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 492 mg
-
Foszfor 3037 mg
-
Nátrium 1649 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1079.2 g
-
Cukor 607 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 592.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3968 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 220 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 529 micro
-
Kolin: 921 mg
-
Retinol - A vitamin: 3889 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 930 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 980 micro
Összesen
10093
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
321
kcal
Hozzávalók
süteménylapok
-
40 dkg finomliszt
-
25 dkg vaj
-
20 dkg cukor
-
4 db tojássárgája
-
1 csomag sütőpor
-
1 ek tejföl
diós hab
-
4 db tojásfehérje
-
15 dkg cukor
-
1 csipet só
töltelék
-
5 dl tej
-
5 ek finomliszt
-
20 dkg cukor
-
20 dkg vaj
-
20 dkg szilvalekvár
díszítés
-
1 közepes db gránátalma
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
süteménylapok
- A hozzávalókat kimérjük, majd tésztává gyúrjuk össze. Szükség esetén 1-2 evőkanál tejföllel lazítható.
- A tésztát 3 részre osztjuk, majd tepsi méretűre kinyújtjuk mind a hármat.
- A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot, végül hozzáadjuk az apróra vágott diót.
- A diós habot 3 felé osztjuk, és mindhárom kinyújtott tésztalapot megkenjük vele.
- Ezután egyenként megsütjük a diós habbal megkent tésztalapokat. A sütési idő kb. 15 perc laponként.
- Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, hozzáadjuk a többi tejet, és lassú tűzön kevergetve besűrítjük.
- A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt krémalaphoz adjuk. Az elkészült krémet osszuk 4 adagra.
diós hab
- Az első megsült diós süteménylapot megkenjük a krém felével (2 adag), majd ráhelyezzük a második lapot.
- A második lapot vékonyan (1 adag) megkenjük krémmel, majd a szilvalekvárral, és ráhelyezzük a harmadik lapot.
- A harmadik lapot (ez lesz a süti teteje) vékonyan megkenjük a maradék (1 adag) krémmel, majd a felvert tejszínhabbal.
- Végezetül a sütemény tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval és a gránátalma magjaival.
- Hagyjuk legalább egy fél napot vagy egy éjszakát pihenni, hogy egy kissé megpuhuljanak a lapok, majd ezután szeleteljük.
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7162
- Feltöltés dátuma: 2020. február 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
giuliettalupa
82 recept
Családi szülinapozásra készülve találtam rá erre a különlegesen finom süteményre: könnyű a tésztája, krémes-diós a tölteléke. Egy kicsit átalakítottam az eredeti receptet, vékony réteg savanykás szilvalekvárral és gránátalmás díszítéssel színesítettem. Annyira ízlett a családnak és a barátoknak, hogy azóta közkívánatra már többször is elkészítettem.