r
Nosalty Logó

Kijevi diós-krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Kijevi diós-krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

süteménylapok

diós hab

töltelék

díszítés

Összesen 1262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

süteménylapok

diós hab

töltelék

díszítés

Összesen 10093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

süteménylapok

diós hab

töltelék

díszítés

Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    599.2 g
  • Telített zsírsav
    294 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    2069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7603.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    2124 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    3037 mg
  • Nátrium
    1649 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1079.2 g
  • Cukor
    607 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3968 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3889 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 10093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

süteménylapok

diós hab

töltelék

díszítés

Elkészítés

süteménylapok

  1. A hozzávalókat kimérjük, majd tésztává gyúrjuk össze. Szükség esetén 1-2 evőkanál tejföllel lazítható.
  2. A tésztát 3 részre osztjuk, majd tepsi méretűre kinyújtjuk mind a hármat.
  3. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot, végül hozzáadjuk az apróra vágott diót.
  4. A diós habot 3 felé osztjuk, és mindhárom kinyújtott tésztalapot megkenjük vele.
  5. Ezután egyenként megsütjük a diós habbal megkent tésztalapokat. A sütési idő kb. 15 perc laponként.
  6. Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, hozzáadjuk a többi tejet, és lassú tűzön kevergetve besűrítjük.
  7. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt krémalaphoz adjuk. Az elkészült krémet osszuk 4 adagra.

diós hab

  1. Az első megsült diós süteménylapot megkenjük a krém felével (2 adag), majd ráhelyezzük a második lapot.
  2. A második lapot vékonyan (1 adag) megkenjük krémmel, majd a szilvalekvárral, és ráhelyezzük a harmadik lapot.
  3. A harmadik lapot (ez lesz a süti teteje) vékonyan megkenjük a maradék (1 adag) krémmel, majd a felvert tejszínhabbal.
  4. Végezetül a sütemény tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval és a gránátalma magjaival.
  5. Hagyjuk legalább egy fél napot vagy egy éjszakát pihenni, hogy egy kissé megpuhuljanak a lapok, majd ezután szeleteljük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7162
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kijevi diós-krémes
giuliettalupa 82 recept

Családi szülinapozásra készülve találtam rá erre a különlegesen finom süteményre: könnyű a tésztája, krémes-diós a tölteléke. Egy kicsit átalakítottam az eredeti receptet, vékony réteg savanykás szilvalekvárral és gránátalmás díszítéssel színesítettem. Annyira ízlett a családnak és a barátoknak, hogy azóta közkívánatra már többször is elkészítettem.

Hozzávalók

süteménylapok

diós hab

töltelék

díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...