r
Nosalty Logó

Kijevi borscs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Kijevi borscs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 623 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2485 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1365.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    411 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    690 micro
  • β-karotin
    1680 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 623 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5460.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    1894 mg
  • Nátrium
    1696 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1644.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1804 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    424 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    463 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    961 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    2761 micro
  • β-karotin
    6721 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 2485 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A húst 1,5 centis kockákra vágjuk, majd 1,5 liter hideg vízben feltesszük főni, kissé megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, lefedve, kis lángon kb. 1 óra alatt majdnem puhára főzzük.
  2. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a céklát, a répát és a káposztát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, majd nagyobb kockára vágjuk.
  4. A hagymát egy serpenyőben az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket (répa, cékla, paradicsom) és kis lángon, többször rázogatva 6-8 percig pároljuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük.
  5. A burgonyát a húshoz hasonló kockákra vágjuk, és a majdnem puha húshoz adjuk a párolt zöldségeket, a káposztával együtt. Megborsozzuk, a babérlevelet, és a kaprot beledobjuk, majd kis lángon puhára főzzük.
  6. Tálaláskor minden tányér aljára 1 ek tejfölt teszünk, erre merjük a forró levest.
  7. Fekete kenyérből készült pirítóssal tálaljuk, amit vajjal megkenünk és apróra vágott fokhagymát szórunk rá.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 29259
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kijevi borscs
Katharosz 499 recept

Az orosz konyha méltán híres levese, amit csak ajánlani tudok mindenkinek.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...