r
Nosalty Logó

Kiadós lecsó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
FLV
Kiadós lecsó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

730
Kalória
35.2g
Fehérje
27.7g
Szénhidrátok
54.3g
Zsír
675.6g
Víz
457.1g
Koleszterin
8.2g
Rost
15.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2487.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    675.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    1965 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    6861 micro
  • Lut-zea
    1854 micro
Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7462.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1457 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    3753 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    2026.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1325 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    567 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    935 micro
  • β-karotin
    5896 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    5561 micro
Összesen 2188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    776 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a paradicsomot, a paprikát, a hagymát, a szalonnát és a virslit. Könnyebb, ha minden megvan előre. (Virsli a végéig mehet a hűtőbe.)
  2. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Mehet következőnek a paprika. Amikor nagyjából, összeesett, mehet rá a fokhagyma és a paradicsom. Ha már kezd összeesni, rászórhatjuk a pirospaprikát egy deciliter víz kíséretében. (Néha adjunk hozzá, hogy legyen mit elfőnie lassanként, ha úgy látjuk, hogy a végére nem lenne szaftos.)
  3. Amikor már csak 1-2 nagyobb darab maradt, beletesszük a szalonnakockákat (legutóbb erdélyit használtam). Innentől folyamatosan fűszerezzük (őrölt köménnyel óvatosan, nagyon hamar az egész ételen átveheti az uralmat)
  4. Amikor még nem esett össze minden zöldség, beletesszük a tököt is. 10 perccel főzés előtt beletesszük a virslit, és amikor már majdnem kész, mehet bele a felvert tojás. Ezzel is elkeverjük, és még hagyjuk öt percig takarékon főzni. Jó étvágyat!:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!