r
Nosalty Logó

Kiadós lecsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
FLV
Kiadós lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2487.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    1965 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    6861 micro
  • Lut-zea
    1854 micro
Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7462.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1457 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    3753 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2026.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1325 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    567 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    935 micro
  • β-karotin
    5896 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    5561 micro
Összesen 2188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    776 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a paradicsomot, a paprikát, a hagymát, a szalonnát és a virslit. Könnyebb, ha minden megvan előre. (Virsli a végéig mehet a hűtőbe.)
  2. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Mehet következőnek a paprika. Amikor nagyjából, összeesett, mehet rá a fokhagyma és a paradicsom. Ha már kezd összeesni, rászórhatjuk a pirospaprikát egy deciliter víz kíséretében. (Néha adjunk hozzá, hogy legyen mit elfőnie lassanként, ha úgy látjuk, hogy a végére nem lenne szaftos.)
  3. Amikor már csak 1-2 nagyobb darab maradt, beletesszük a szalonnakockákat (legutóbb erdélyit használtam). Innentől folyamatosan fűszerezzük (őrölt köménnyel óvatosan, nagyon hamar az egész ételen átveheti az uralmat)
  4. Amikor még nem esett össze minden zöldség, beletesszük a tököt is. 10 perccel főzés előtt beletesszük a virslit, és amikor már majdnem kész, mehet bele a felvert tojás. Ezzel is elkeverjük, és még hagyjuk öt percig takarékon főzni. Jó étvágyat!:)
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 310
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...