r
Nosalty Logó

Kiadós lecsó

FLV
Kiadós lecsó
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

730
Kalória
35.2g
Fehérje
27.7g
Szénhidrát
54.3g
Zsír
675.6g
Víz
457.1g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
15.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2487.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    675.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    1965 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    6861 micro
  • Lut-zea
    1854 micro
Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7462.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1457 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    3753 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    2026.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1325 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    567 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    935 micro
  • β-karotin
    5896 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    5561 micro
Összesen 2188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    776 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a paradicsomot, a paprikát, a hagymát, a szalonnát és a virslit. Könnyebb, ha minden megvan előre. (Virsli a végéig mehet a hűtőbe.)
  2. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Mehet következőnek a paprika. Amikor nagyjából, összeesett, mehet rá a fokhagyma és a paradicsom. Ha már kezd összeesni, rászórhatjuk a pirospaprikát egy deciliter víz kíséretében. (Néha adjunk hozzá, hogy legyen mit elfőnie lassanként, ha úgy látjuk, hogy a végére nem lenne szaftos.)
  3. Amikor már csak 1-2 nagyobb darab maradt, beletesszük a szalonnakockákat (legutóbb erdélyit használtam). Innentől folyamatosan fűszerezzük (őrölt köménnyel óvatosan, nagyon hamar az egész ételen átveheti az uralmat)
  4. Amikor még nem esett össze minden zöldség, beletesszük a tököt is. 10 perccel főzés előtt beletesszük a virslit, és amikor már majdnem kész, mehet bele a felvert tojás. Ezzel is elkeverjük, és még hagyjuk öt percig takarékon főzni. Jó étvágyat!:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 40 p

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...