Keverve-rázva sütött zöldségek
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Swampy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A zöldségekhez
-
18 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
125g brokkoli26 kcal
-
20g kesudió111 kcal
A szószhoz
-
5g szójaszósz3 kcal
-
7 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
199
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A zöldségekhez
-
71 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
80g kesudió442 kcal
A szószhoz
-
20g szójaszósz12 kcal
-
29 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
797
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A zöldségekhez
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
20.2g vöröshagyma7 kcal
-
9g sárgarépa3 kcal
-
56.1g brokkoli12 kcal
-
9g kesudió50 kcal
A szószhoz
-
2.2g szójaszósz1 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
1.1g barna cukor4 kcal
-
0.2g gyömbér0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
88
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 674.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 125.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 638 micro
-
β-karotin 1750 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1122 micro
Összesen
199
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 44.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2697.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 780 mg
-
Nátrium 1287 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 502.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 689 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 290 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 348 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2552 micro
-
β-karotin 7002 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4486 micro
Összesen
797
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 287 micro
-
β-karotin 786 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 504 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
A zöldségekhez
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 db sárgarépa
-
50 dkg brokkoli
A szószhoz
-
2 ek szójaszósz
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
-
1 csapott ek barna cukor
-
1 gerezd fokhagyma
-
chilipehely ízlés szerint
Elkészítés
A zöldségekhez
- Első lépésként keverjük össze a szósz hozzávalóit: a szójaszószban keverjük simára a keményítőt és a cukrot. (Ha nem oldódna fel, 1 ek langyos vízzel segíthetünk rajta.) Majd reszeljük bele a gyömbért és a fokhagymát, ízlés szerint adjuk hozzá a csilipelyhet.
- A zöldségeket tisztítsuk meg. A répát vágjuk vékony karikákra. A brokkolit szedjük rózsáira. A hagymát vágjuk kisebb kockákra.
- Melegítsük fel a wokot (vagy egyéb nagyobb méretű serpenyőt).
- Öntsük bele az olajat és pirítsuk meg a hagymát.
- Ezután adjuk hozzá a répát és a brokkolit, és keverve-rázva pirítsuk 4-5 percig.
- Végül öntsük nyakon a szósszal és további 2-3 percig süssük, amíg a mártás besűrűsödik és bevonja a zöldségeket.
- Egy kisebb serpenyőben szárazon megpirítjuk a kesudiót, ezzel megszórva tálaljuk a zöldségeket.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8935
- Feltöltés dátuma: 2012. február 15.
Ajánló
A receptet bővíthetjük cukkinivel, gombával, káposztával. Illetve megszórhatjuk szezámmaggal is kesudió helyett. Eredetileg köretnek írja, de én magában is jóllaktam vele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Swampy
10 recept
Egyik este kínait vacsoráztam volna, de le volt fogyva a kínálat. Így maradtam csak a pirított tésztánál. Másnap, mivel birizgálta a fantáziámat a csípős csirkemell, előkaptam a kínai és thai kis szakácskönyvem. Ahogy nézelődtem ráakadtam egy sült brokkoli receptre, ami jókor jött, mert egy hete pihent a brokkoli a hűtőben. Eldöntöttem, hogy megcsinálom. Ahogy lapoztam tovább, találtam egy több zöldségből álló "keverve-rázott" receptet. De abból hiányzott néhány hozzávaló. Így a két recept összeházasításából keletkezett a fenti.