Kevert almás julcsikonfar konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
julcsikonfar
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
909
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
5454
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
15.4g tojás19 kcal
-
28g alma13 kcal
-
18.6g cukor72 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
28g finomliszt102 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.4g dió16 kcal
-
1g mazsola3 kcal
-
4.7g csokoládé25 kcal
Összesen
253
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1132.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.4 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 127.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 295 micro
Összesen
909
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.3 g
Zsír
-
Összesen 103.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 1088 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6794.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 305 mg
-
Kálcium 1332 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 584 mg
-
Foszfor 3100 mg
-
Nátrium 1418 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1040.5 g
-
Cukor 522 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 762.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 960 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 87 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1772 micro
Összesen
5454
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almákat megpucoljuk, lereszeljük. A diót, csokoládét durvára vágjuk, a mazsolát beáztatjuk. Figyeljünk, hogy a liszt mennyiségét a többi száraz hozzávaló súlyával csökkenteni kell, így praktikus az aprított finomságokra (csokoládé, dió, mazsola) rámérni a kakaóport, sütőport és a lisztet, összesen legyen 60 dkg.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével habosra keverjük. Belekeverjük a lereszelt almát, a fahéjat, majd a többi cukrot is hozzátesszük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk.
- Az almás masszához felváltva hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéket és a lisztes keveréket, vigyázva, hogy ne törjük össze túlságosan a habot.
- Kivajazott, kilisztezett nagy gáztepsibe öntjük, majd lassú tűzön (a sütő teljesítményétől függően, kb 180°C) sütjük. Akkor jó, ha a széle elkezdett elválni a tepsi szélétől, tűpróbával ellenőrizzük. Ne legyünk türelmetlenek, a sütés az alma miatt akár 40-60 percig is eltarthat, de az elkészült sütemény igazán megéri a várakozást.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x30x5
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6434
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
julcsikonfar
1 recept
Ez a kevert almás recept igazi családi kedvenc, annyira finom, hogy a külföldön élő bátyám rendszeresen kéri, hogy vigyünk, ha meglátogatjuk. A széléért nálunk mindig megy a harc, mert az egy kissé ropogósabbra sül, az a legfinomabb része, nem úgy, mint általában a többi sütinek. Omlós, de nem morzsálós, picit ragadós, szaftos édesség, élvezet az olvadt csokoládéra és a ropogós dióra ráharapni benne. Hidegen, melegen egyaránt isteni.