r
Nosalty Logó

Kevert almás julcsikonfar konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
julcsikonfar
Kevert almás julcsikonfar konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 909 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6794.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1332 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    3100 mg
  • Nátrium
    1418 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1040.5 g
  • Cukor
    522 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    960 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1772 micro
Összesen 5454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, lereszeljük. A diót, csokoládét durvára vágjuk, a mazsolát beáztatjuk. Figyeljünk, hogy a liszt mennyiségét a többi száraz hozzávaló súlyával csökkenteni kell, így praktikus az aprított finomságokra (csokoládé, dió, mazsola) rámérni a kakaóport, sütőport és a lisztet, összesen legyen 60 dkg.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével habosra keverjük. Belekeverjük a lereszelt almát, a fahéjat, majd a többi cukrot is hozzátesszük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk.
  3. Az almás masszához felváltva hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéket és a lisztes keveréket, vigyázva, hogy ne törjük össze túlságosan a habot.
  4. Kivajazott, kilisztezett nagy gáztepsibe öntjük, majd lassú tűzön (a sütő teljesítményétől függően, kb 180°C) sütjük. Akkor jó, ha a széle elkezdett elválni a tepsi szélétől, tűpróbával ellenőrizzük. Ne legyünk türelmetlenek, a sütés az alma miatt akár 40-60 percig is eltarthat, de az elkészült sütemény igazán megéri a várakozást.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x30x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6434
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevert almás julcsikonfar konyhájából
julcsikonfar 1 recept

Ez a kevert almás recept igazi családi kedvenc, annyira finom, hogy a külföldön élő bátyám rendszeresen kéri, hogy vigyünk, ha meglátogatjuk. A széléért nálunk mindig megy a harc, mert az egy kissé ropogósabbra sül, az a legfinomabb része, nem úgy, mint általában a többi sütinek. Omlós, de nem morzsálós, picit ragadós, szaftos édesség, élvezet az olvadt csokoládéra és a ropogós dióra ráharapni benne. Hidegen, melegen egyaránt isteni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...