r
Nosalty Logó

Kétszínű zöldbableves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Kétszínű zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 27 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1272 micro
  • β-karotin
    3728 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1069 micro
Összesen 85 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    856 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5090 micro
  • β-karotin
    14910 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4277 micro
Összesen 336 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    416 micro
  • β-karotin
    1217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb fazekat negyedig megtöltünk hideg vízzel. Beletesszük a gerezd fokhagymákat, a kicsumázott, ketté vágott zöldpaprikát és a levélkéitől megfosztott zeller és petrezselyem szárakat, amit fehér cérnával összekötöttünk. Megsózzuk, és feltesszük forrni.
  2. A zöldbabnak mosás után lecsipkedjük a végeit, és a kívánt hosszúságúra tördeljük. A sárgarépát, petrezselyem gyökeret megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A zellerzöldet és a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
  3. Ezalatt a fazék víz már jó erősen forrni kezdett. A forrásba lévő vízbe először beletesszük a felkarikázott zöldséget. Majd egy 10-15 perc után az összetördelt zöldbabot.
  4. Amikor már puha, egy tányérkára kipecázzuk a fokhagyma gerezdeket és a fél paprikát. Egy kanál segítségével lehúzzuk a héjáról a paprikahúst, és összepasszírozzuk a főtt fokhagymával. A héjat kidobjuk, a többit visszatesszük a levesbe.
  5. Egy lábaskában felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a lisztet. Nem kell a rántásnak barnának lennie! Ekkor beleteszünk egy kevéske vágott petrezselyem és zeller vagdalékot, és elkeverjük. Ezután tesszük rá a piros paprikát. Felöntjük hideg vízzel. Elkeverjük, és a leveshez adjuk. Összeforraljuk.
  6. Ha kész, teszünk bele egy gondolatnyi ecetet. A tejfölt külön kínáljuk mellé.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8918
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kétszínű zöldbableves
Lizinka_ 604 recept

A story így hangzik: A májusi eső teljesen beleverte a zöld hüvelyű bab magjait a földbe, és csak itt-ott kelt ki. A sárga hüvelyű bab viszont roskadozik a termés alatt. Ezért összekevertem a kétféle zöldbabot, és abból lett a leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...