Kétszínű avokádós-csokis krém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bodon Judit dietetikus
adag
Előkészítés
perc
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
263
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1056
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
263
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.5 g
Zsír
-
Összesen 51.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1572.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 325 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 369 mg
-
Foszfor 746 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.7 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 295.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 518 micro
Összesen
1056
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
153
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- Vágjuk félbe az avokádót, távolítsuk el a magját és az avokádóhúst kanalazzuk egy turmixgépbe.
- Adjuk hozzá a kakaópor, a mandula (diófélék) és a joghurt kivételével az összes alapanyagot és turmixoljuk krémesre - amíg a zabpehely darabok is eltűnnek a krémben.
- A zöld krém felét adagoljuk 4 pohárba vagy kisebb tálba.
- A maradék zöld krémhez adjuk hozzá a kakaóport és turmixoljuk tovább, amíg egynemű, barna krémet kapunk.
- Ezt a barna, "csokis" krémet halmozzuk a 4 edényünkbe, a zöld krém tetejére.
- Kis edényeinket helyezzük a hűtőbe legalább fél órára.
- A mandulát vagy a dióféléket serpenyőben, szárazon aranybarnára pirítsuk meg, majd vágjuk durva darabokra.
- Tálalás előtt egyenlően elosztva kanalazzuk a krémekre a joghurtot, majd szórjuk meg az aprított, pirított mandulával, diófélékkel.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4237
- Feltöltés dátuma: 2016. július 12.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bodon Judit dietetikus
31 recept
Nagyon szeretem a csokis krémeket, habokat és már régóta terveztem, hogy készítek avokádóból csokihabot. Ez most egy klasszul kinéző, kétszínű krém lett, ráadásul zabpehellyel, amivel tovább növelhetjük a krém kedvező tápanyagtartalmát. Akár reggelire is fogyasztható!