r
Nosalty Logó

Kétsajtos burek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Frico
Kétsajtos burek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2640 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1129.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 441 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    144 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6776 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    2431 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1686 mg
  • Nátrium
    2390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    479 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 2640 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 229 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük, és rádobjuk a háromféle, finomra aprított hagymát. Sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk fűszerköménnyel, majd addig pároljuk, amíg már-már karamellizálódik.
  2. Egy konyharuhát bevizezünk, és ráterítünk 2 réteslapot - a réteslapokat minden rétegnél megspricceljük pár csepp vízzel.
  3. Az egyik hosszanti oldal mentén egy csíkban felkanalazzuk a hagyma harmadát, majd a réteslap egészét beborítjuk reszelt, lágy, sütéskor krémesen olvadó Goudával. Erre ráteszünk még két lapot, amit a reszelt Edámi sajt harmadával beszórunk. Ez az enyhén sós ízvilágú sajt biztosítja a karakteres ízt.
  4. A hagymás oldalánál indulva feltekerjük a négy réteslapból álló tekercsünket, majd az egészet megismételjük még kétszer, így összesen három tekercset fogunk kapunk.
  5. Ha megvannak a tekercseink, egy kivajazott piteformába tesszük, úgy, hogy a belsejéből indulva, csigavonalban tekeredjen.
  6. A tojást elkeverjük a habtejszínnel, sózzuk-borsozzuk, és bekenjük vele a burek tetejét. Megszórjuk a kétféle szezámmaggal, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre, vagy amíg aranybarnára pirul.
  7. Ha elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeleteket vágunk belőle. Retekcsírával megszórjuk, és már fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25cm
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4515
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sült tésztát a két különböző sajt teszi különlegessé. A rendkívül olvadékony enyhe Gouda sajtnak köszönhetően a tészta nem lesz száraz, míg a lágy, enyhén sós ízvilágú Edámi sajt pedig különleges ízt biztosít az ételünknek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...