r
Nosalty Logó

Kétsajtos burek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Frico
Kétsajtos burek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2640 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1129.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 441 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    144 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6776 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    2431 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1686 mg
  • Nátrium
    2390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    479 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 2640 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 229 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük, és rádobjuk a háromféle, finomra aprított hagymát. Sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk fűszerköménnyel, majd addig pároljuk, amíg már-már karamellizálódik.
  2. Egy konyharuhát bevizezünk, és ráterítünk 2 réteslapot - a réteslapokat minden rétegnél megspricceljük pár csepp vízzel.
  3. Az egyik hosszanti oldal mentén egy csíkban felkanalazzuk a hagyma harmadát, majd a réteslap egészét beborítjuk reszelt, lágy, sütéskor krémesen olvadó Goudával. Erre ráteszünk még két lapot, amit a reszelt Edámi sajt harmadával beszórunk. Ez az enyhén sós ízvilágú sajt biztosítja a karakteres ízt.
  4. A hagymás oldalánál indulva feltekerjük a négy réteslapból álló tekercsünket, majd az egészet megismételjük még kétszer, így összesen három tekercset fogunk kapunk.
  5. Ha megvannak a tekercseink, egy kivajazott piteformába tesszük, úgy, hogy a belsejéből indulva, csigavonalban tekeredjen.
  6. A tojást elkeverjük a habtejszínnel, sózzuk-borsozzuk, és bekenjük vele a burek tetejét. Megszórjuk a kétféle szezámmaggal, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre, vagy amíg aranybarnára pirul.
  7. Ha elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeleteket vágunk belőle. Retekcsírával megszórjuk, és már fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25cm
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4520
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sült tésztát a két különböző sajt teszi különlegessé. A rendkívül olvadékony enyhe Gouda sajtnak köszönhetően a tészta nem lesz száraz, míg a lágy, enyhén sós ízvilágú Edámi sajt pedig különleges ízt biztosít az ételünknek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...