Ketchup házilag A kis gasztronautától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
160 kcal
-
107g paradicsompaprika23 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
15g lilahagyma5 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
2 kcal
-
87g zeller31 kcal
-
8g nádcukor32 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
8g vörösborecet2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10g bazsalikom2 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
Összesen
270
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
4000g passzírozott paradicsom960 kcal
-
640g paradicsompaprika136 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
12 kcal
-
520g zeller188 kcal
-
50g nádcukor190 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g mustármag3 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
50g vörösborecet10 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
Összesen
1627
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
17 kcal
-
11.4g paradicsompaprika2 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
1.6g lilahagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
9.2g zeller3 kcal
-
0.9g nádcukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0.9g vörösborecet0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.1g bazsalikom0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
Összesen
27
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4364.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 3700 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 812 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 187 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 219 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 3898 micro
-
β-crypt 453 micro
-
Likopin 92633 micro
-
Lut-zea 1190 micro
Összesen
270
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.3 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 26186 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 1114 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 865 mg
-
Foszfor 1894 mg
-
Nátrium 22203 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.9 g
-
Cukor 229 mg
-
Élelmi rost 88 mg
VÍZ
-
Összesen 4871.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2081 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 69 mg
-
C vitamin: 1124 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1315 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 796 micro
-
Kolin: 497 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 122 micro
-
β-karotin 23386 micro
-
β-crypt 2719 micro
-
Likopin 555800 micro
-
Lut-zea 7141 micro
Összesen
1627
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 394 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 86.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 9869 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
27
kcal
Hozzávalók
-
40 dl passzírozott paradicsom
-
4 db paradicsompaprika
-
1 db vöröshagyma
-
1 db lilahagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 db hegyes erős paprika
-
1 kk fahéj
-
0.5 kk mustármag
-
0.3 teáskanál szegfűszeg
-
0.5 kávéskanál szegfűbors
-
0.5 dl vörösborecet
-
1 tk só
-
1 kk fekete bors
-
1 csokor bazsalikom
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A paradicsomokat megmossuk, és az esetleges hibás részeket ill. a kocsány alatti sárga részt kivágjuk. Nagyobb darabokra vágjuk és egy fazékba téve kb. 1/2 óráig főzzük.
- Még melegen átpasszírozzuk.
- A lila- ill. vöröshagymát kevés olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott paprikákat és a szárzellert.
- Egy mozsárba tesszük a fűszereket, a fokhagymát és kevés olívaolajjal összedolgozzuk, majd az alaphoz adjuk és kicsit lepirítjuk.
- Felöntjük az átpasszírozott paradicsomlével, ízesítjük sóval, cukorral és ízlés szerint ecettel. Beletesszük az összekötözött zöldfűszereket is. Felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten 4-5 óráig főzzük. Közben folyamatosan kóstolgassuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
- Ha már a kellő állagúra sűrűsödött, kihalásszuk belőle a zöldfűszereket és botmixerrel pürésítjük. Ha nagyon sima állagot szeretnénk, akkor szitán szűrjük át.
- Visszatéve a tűzre visszaforraljuk, és üvegekbe töltjük. Száraz dunsztba téve,hagyjuk kihűlni.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 293
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 43097
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Mindenképpen érdemes házilag elkészíteni a ketchupot, hiszen sokkal ízesebb, mint a bolti és nem utolsósorban tudjuk, hogy mit tartalmaz.