adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
100g padlizsán24 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
588
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
2352
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
37.1g csirkecomb41 kcal
-
11.9g sárgarépa4 kcal
-
14.8g padlizsán4 kcal
-
13.4g paradicsom2 kcal
-
7.4g tv-paprika1 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
2.2g fokhagyma3 kcal
-
3.2g olívaolaj28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
87
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 42.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 424.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 677 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 2575 micro
-
β-karotin 6403 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 590 micro
Összesen
588
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.2 g
Zsír
-
Összesen 170.8 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2745.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 382 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1270 mg
-
Nátrium 685 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.9 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1697 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2708 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 242 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 329 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 10301 micro
-
β-karotin 25612 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 9266 micro
-
Lut-zea 2360 micro
Összesen
2352
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 382 micro
-
β-karotin 950 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 344 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db sárgarépa
-
1 db padlizsán
-
2 nagy db paradicsom
-
2 közepes db tv-paprika
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
borsikafű ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy sütőpapíros tepsibe tesszük a csirkecombokat.
- Sózzuk, meglocsoljuk olajjal, és kb. fél órát sütjük közepes lángon, lefóliázva.
- Közben megtisztítjuk a zöldségeket, majd a hús köré szórjuk őket: a répát egyben,a paradicsomot félbevágva, a padlizsánt nagyobb cikkekben,a fokhagymát gerezdekre szedve,a paprikát félbevágva.
- Friss zöldfűszer ágakat dobálunk a tetejére, majd így együtt, megint lefóliázva sütjük kb. 1 órát.
- A sütés vége előtt 5 perccel szórjuk a húsra a borsikafüvet és az őrölt pirospaprikát.
- 10 percet pihentetjük, aztán tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 295
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 37049
- Feltöltés dátuma: 2010. július 05.
Ajánló
Nyári vasárnapi ebéd menüajánlata: előétel: zöld krémleves főétel: kertészné csirkéje köret: görög saláta, párolt rizs desszert: málnás pohárkrém
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Jahin
189 recept
"Elsül magában" ebéd, az összeállításon kívül sok gond nincs vele, csak arra kell figyelni, hogy végig közepes hőfokon süssük. Köretnek natúr párolt rizst és görög salátát készítettem. A csirke olajos szaftját a rizshez használtam fel.