r
Nosalty Logó

Kenyérpástétom szalonnával, gombával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kenyérpástétom szalonnával, gombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kenyérpástétomhoz

A mártáshoz

Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kenyérpástétomhoz

A mártáshoz

Összesen 3324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kenyérpástétomhoz

A mártáshoz

Összesen 163 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7817.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1299 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    5038 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.8 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 3324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A kenyérpástétomhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A kenyérpástétomhoz

  1. A tejbe áztatjuk a zsemléket és a kenyeret (lehet csak zsemle, vagy csak kenyér is, nekem most 3 szikkadt zsömlém volt és kevéske fehérkenyér).
  2. Kockára vágjuk az angolszalonnát, a hagymát, aprítjuk a gombát (a juhtúróval töltött gombafejek szárai is itt hasznosulnak).
  3. A vajat felolvasztjuk és egyszerre pirítjuk a gombát, hagymát, angolszalonnát, míg a leve el nem fő. Kihűtjük.
  4. Az áztatott zsemlét, kenyeret kifacsarjuk, tálba tesszük.
  5. Ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a gombás-hagymás-szalonnát egyveleget.
  6. Fűszerezzük, összekeverjük.
  7. A pástétomos jénaiban óvatosan, kis lángon kiolvasztjuk a kenyérszalonna zsírját,a pörcöt lyukas kanállal kiemeljük.
  8. Az olvasztott szalonnazsír közepére mérjük az összeállított pástétom-masszát, hogy oldalra felnyomja a szalonna zsírját, kvázi körülvegye a masszát.
  9. Elegyengetjük, lefedjük és előmelegített sütőbe helyezzük.
  10. Közepes lángon sütjük, míg a másfélszeresére duzzad.
  11. Felhúzzuk a lángot, lehúzzuk a fedőt, megpirítjuk a tetejét is.
  12. Kivesszük a sütőből, visszatesszük a fedőt, várunk, míg hűl.
  13. Mártás készítése:
  14. Vajas rántást készítünk, felöntjük a fehérboros körtekompót levével, hozzáadjuk a mézes kökénylekvárt (a piacomon kapható Gusztos Sanyinál - önmagában nekem rettentő fanyar! Így nagyon finom lesz!).
  15. Összeforraljuk, lehúzzuk a lángról, jó sok borsot darálunk rá, még keverjük.
  16. Tálaljuk.
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11866
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 22.

Ajánló

Fehérboros körtekompóttal nagyon kellemes kompozíció! Melegen, hidegen egyaránt. Apósomnál párolt rizs is jár hozzá - nekem elég ennyi kalória!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kenyérpástétom szalonnával, gombával
Harmathy Ildikó 313 recept

Apósom újítása volt, hogy a klasszikusan dagadó vagy csirke töltéséhez használatos töltelékből önálló pástétomot kreáljunk. Nekem tetszett az ötlet, mert gyerekkoromban sehogy sem értettem: miért kell a remek töltelékhez húst is enni? Ma már értem, gyakran készítek töltött húst is, ennek ellenére az egész család divatba vette ezt a pástétomot. Ha van egy kis maradék gomba (szalonna mindig), de nincs éppen hús, vagy nem akarunk annyi húst….

Hozzávalók

A kenyérpástétomhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...