r
Nosalty Logó

Kenyérlángos -Töki pompos 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Feenuee
Kenyérlángos -Töki pompos 7.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 973 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 973 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    208.3 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6369 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1187 mg
  • Nátrium
    4422 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    933.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 3891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszteket összekeverjük, az élesztőt a kevéske cukorral 1 dl langyos vízben felfuttatjuk.
  2. A felfutott élesztőt a liszthez adjuk, beleszórjuk a sót, hozzáadjuk az olajat, és a langyos vizet fokozatosan adagolva sima tésztává gyúrjuk. (Nem biztos, hogy az összes vízre szükség lesz, ez a liszt minőségétől is függ.)
  3. A tésztát tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 45 perc).
  4. Míg a tészta kel, addig elkészítjük a feltétet. A húsos szalonnát kockára vágjuk, és megpirítjuk.
  5. A szalonna visszamaradt zsírjábana felszeletelt lilahagymát és gombát szintén megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  6. A tejfölt kikeverjük a zúzott fokhagymával vagy fokhagymakrémmel.
  7. Ha a tészta megkelt, átdagasztjuk, és még egyszer kelesztjük (kb. 25 perc).
  8. Ha a tészta szép hólyagosra kelt, olajos kézzel tepsibe simítjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a pirult szalonnát és gombát, majd forró sütőbe tesszük, és kb 25 perc alatt készre sütjük. (Ha meg akarunk győződni arról, hogy megsült-e, egy alkalmas eszközzel óvatosan emeljük meg a tészta sarkát, és kukkantsunk alá, mivel a teteje a tejföl miatt csalóka lehet.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 48049
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 26.

Ajánló

Sütőben is majdnem olyan finom...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

Hétvégén a Szüleimnél voltunk, és Marcsianyukámmal koprodukcióban, kemencében készítettük. Ráadásul a tetejére kerülő galambgombát is magunk szedtük. Annyira belaktunk, hogy utána muszáj volt egy kicsit szundikálni. (A képen a 12 fős kemencés változat látható...)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...