Kenyérlángos -Töki pompos 7.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Feenuee
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
88g finomliszt319 kcal
-
38g rétesliszt137 kcal
-
75g víz0 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
53 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
3g só0 kcal
A feltéthez
-
50g tejföl99 kcal
-
1 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
328 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
973
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
300g víz0 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
11g só0 kcal
A feltéthez
-
200g tejföl396 kcal
-
3 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
200g kolozsvári szalonna1310 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3891
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
20.7g finomliszt75 kcal
-
8.9g rétesliszt32 kcal
-
17.8g víz0 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0.7g só0 kcal
A feltéthez
-
11.8g tejföl23 kcal
-
0.1g fokhagymakrém0 kcal
-
14.8g gomba3 kcal
-
10.7g lilahagyma4 kcal
-
11.8g kolozsvári szalonna78 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
230
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 52.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1592.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 1106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 233.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
973
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 208.3 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6369 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 345 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1187 mg
-
Nátrium 4422 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 420.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 933.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 373 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
3891
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
35 dkg finomliszt
-
15 dkg rétesliszt
-
3 dl víz
-
2 dkg élesztő
-
3 ek napraforgó olaj
-
0.5 teáskanál cukor
A feltéthez
-
2 dl tejföl
-
25 dkg gomba
-
2 közepes fej lilahagyma
-
20 dkg kolozsvári szalonna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A liszteket összekeverjük, az élesztőt a kevéske cukorral 1 dl langyos vízben felfuttatjuk.
- A felfutott élesztőt a liszthez adjuk, beleszórjuk a sót, hozzáadjuk az olajat, és a langyos vizet fokozatosan adagolva sima tésztává gyúrjuk. (Nem biztos, hogy az összes vízre szükség lesz, ez a liszt minőségétől is függ.)
- A tésztát tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 45 perc).
- Míg a tészta kel, addig elkészítjük a feltétet. A húsos szalonnát kockára vágjuk, és megpirítjuk.
- A szalonna visszamaradt zsírjábana felszeletelt lilahagymát és gombát szintén megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A tejfölt kikeverjük a zúzott fokhagymával vagy fokhagymakrémmel.
- Ha a tészta megkelt, átdagasztjuk, és még egyszer kelesztjük (kb. 25 perc).
- Ha a tészta szép hólyagosra kelt, olajos kézzel tepsibe simítjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a pirult szalonnát és gombát, majd forró sütőbe tesszük, és kb 25 perc alatt készre sütjük. (Ha meg akarunk győződni arról, hogy megsült-e, egy alkalmas eszközzel óvatosan emeljük meg a tészta sarkát, és kukkantsunk alá, mivel a teteje a tejföl miatt csalóka lehet.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 187
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 48049
- Feltöltés dátuma: 2010. június 26.
Ajánló
Sütőben is majdnem olyan finom...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Feenuee
20 recept
Hétvégén a Szüleimnél voltunk, és Marcsianyukámmal koprodukcióban, kemencében készítettük. Ráadásul a tetejére kerülő galambgombát is magunk szedtük. Annyira belaktunk, hogy utána muszáj volt egy kicsit szundikálni. (A képen a 12 fős kemencés változat látható...)